GENEL
Atık Su Yönetiminde Wilo’dan Kompakt Çözümler
Yayınlandı
2 ay önce-
Yazar:
yapiinsaatdergisiWilo, Drainlift serisiyle kullanıcılarına hijyen ve verimliliği bir arada sunuyor. Yüksek performans ve pratik özellikleriyle Drainlift MINI 3 ve MINI 5 terfi üniteleri atık su tahliyesine etkili bir yaklaşım benimsiyor. Drainlift MINI 3 ve MINI 5 geri akış seviyesindeki banyolar, bodrum katlarda bulunan mutfaklar ya da çamaşır odaları gibi alanlar için güvenilir çözümler sağlıyor.
Atık su yönetimi, modern binaların verimliliği ve hijyeni açısından kritik bir önem taşıyor. Binaların geri akış seviyesinin altındaki banyolar, çamaşır odaları ya da bodrum katlarda bulunan mutfak alanları için atık su tahliye işlemleri gerekiyor. Üstün donanımı ve 150 yılı aşkın tecrübesiyle, su teknolojilerinde yeniliğin öncüsü Wilo, hijyen ve verimlilik konusunda kullanıcılarına destek olan atık su yönetim sistemi Drainlift MINI 3 ve Drainlift MINI 5 ile tahliye işlemlerine etkili çözümler sunuyor. Her iki model de kompakt tasarımı ve pratik kurulum olanağıyla hızlı ve etkili bir tahliye çözümü sağlayarak atık su yönetimini kolaylaştırıyor.
Drainlift MINI 3 ile Yüksek Performans ve Düşük Ses Seviyesi
Wilo Drainlift serisi MINI 3 modeli ile, kullanıcılarına küçük alanlarda kullanım kolaylığı sağlıyor. Pratikliğinin yanı sıra atık su yönetiminde düşük ses seviyesi sunuyor. 299 mm x 17 mm x 159 mm boyutlara sahip olan bu kompakt tasarım, yer problemi bulunan alanlara rahatça sabitlenebiliyor. Ürün boyutunun sağladığı avantaj ile dikey giriş bağlantısı montaj sırasında büyük bir esneklik sağlıyor.
Wilo Drainlift MINI 3, 9 metre maksimum debi kapasitesine ve 9 m³/saat basma yüksekliğine sahip işlemler için kolay bir deneyim sunuyor. Azami çalışma sıcaklığı 40° olsa dahi kısa süreli işlemlerde 75° dereceye kadar dayanıklılık sağlıyor. Wilo Drainlift MINI 3 özellikle lavabo, tuvalet ve duş gibi evsel atık su kaynakları için pratik çözümler sunuyor.
Drainlift MINI 5 ile Geniş Kapasite ve Güçlü Tahliye
Drainlift MINI 5 daha büyük ölçekli uygulamalar için tasarlanmış güçlü bir atık su terfi sistemi sunuyor. Drainlift MINI 5 ise daha büyük kapasite ihtiyaçları için, 455 mm x 281 mm x 169 mm boyutlarıyla yer tasarrufu sağlıyor ve montajı kolaylaştırıyor. 9,5 m³/saat’ e varan debi kapasitesi ve 11 metreye kadar basma yüksekliği ile geniş bir tahliye kapasitesine ulaşabiliyor. Bu özellikleriyle Drainlift MINI 5 daha yüksek performans ve esnekliği bir araya getiriyor. Çok sayıda tahliye portu ve giriş bağlantısı bulunan model pratik bağlantı seçenekleriyle mevcut boru tesisatlarına uyum sürecini kolaylaştırıyor ve modernizasyon çalışmalarında avantaj oluşturuyor. Agresif sıvılara karşı dayanıklılığıyla dikkat çeken Drainlift MINI 5, bakım kolaylığı ile hijyenik bir atık su yönetimi gerçekleştiriyor.
Bunları da Beğenebilirsin
GENEL
RUSAL alüminyum üretiminde bir devrime imza attı: İnert anot teknolojisi sayesinde alüminyum redüksiyon hücresi üretiminde karbon yerine artık oksijen salınımı yapılıyor
Yayınlandı
1 saat önce-
Kasım 22, 2024Yazar:
yapiinsaatdergisi
Dünyanın en büyük alüminyum üreticilerinden RUSAL, ilk kez inert anotlar kullanarak bir alüminyum indirgeme hücresinin ön ısıtma ve başlatma işlemini gerçekleştirdi ve bu alanda tarihi bir başarıya imza attı. Devrim niteliğindeki bu alüminyum elektroliz teknolojisi, atmosfere sera gazı yerine oksijen salınımı yapıyor. RUSAL, şimdiye kadar bu teknolojinin endüstriyel testleri sırasında ön ısıtma ve başlatma için geleneksel karbon anotları kullanıyordu.
RUSAL, inert anot teknolojisini ölçeklendirme konusunda önemli bir başarıya imza attığını duyurdu. Küresel çapta lider alüminyum üreticisi şirket, tamamen inert anotlarla donatılmış bir redüksiyon hücresinin ilk kez ön ısıtma ve endüstriyel başlatma işlemini gerçekleştirdi. Bu devrimsel yenilik öncesinde, inert anotların hasar görmesi potansiyeline yönelik kaygılar doğrultusunda redüksiyon hücrelerinin ön ısıtma ve başlatma süreçleri, yerini zamanla inert anotlara bırakan geleneksel karbon anotlarla yapılıyordu. Bu işlem, redüksiyon hücrelerinin ilk çalışması sırasında sera gazı emisyonlarına neden oluyor ve inert anot teknolojisinin stabilizasyon süresini uzatıyordu. İnert anot işlemi ise geleneksel yöntemin tam aksine, atmosfere CO2 yerine saf oksijen salınımı yapıyor.
Yeni bir redüksiyon hücresinin ön ısıtma ve başlatma işlemleri, alüminyum üretimindeki en karmaşık ve kritik süreçleri arasında yer alıyor. Bu sürece inert anotların eklenmesi, kapsamlı Ar-Ge faaliyetleri sonucunda mümkün hale gelmiş bulunuyor. RUSAL, devrim niteliğindeki bu buluşla, inert anot teknolojisi karbon anotlara olan ihtiyacı tamamen ortadan kaldırırken, alüminyum elektroliz sürecini bütünüyle karbonsuz ve mümkün olduğunca çevre dostu hale getiriyor.
RUSAL ITC bünyesinde “İnert Anot Redüksiyon Hücresi” projesinin direktörlüğünü yürüten Alexander Gusev, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “RUSAL olarak elde ettiğimiz bu başarıyla mümkün olan en ‘yeşil’ alüminyumun sürdürülebilir üretimine ve endüstrinin karbondan arındırılmasına yönelik çok önemli bir adım attık. Bu çığır açan teknolojiyi uygulamaya devam edecek, metalurji endüstrisi için yeni standartlar belirleyeceğiz.”
RUSAL, inert anot teknolojisinin endüstriyel olarak yaygınlaşması ile birlikte “çevreci” üretimdeki liderliğini sürdürmeyi ve uluslararası pazarda düşük karbonlu birincil alüminyumun lider üreticisi konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.
GENEL
Wilo, Yeni Nesil Pompa Sistemleri ile Çevre Dostu Teknolojiler Geliştiriyor
Yayınlandı
2 saat önce-
Kasım 22, 2024Yazar:
yapiinsaatdergisiWilo, çevre dostu ve yüksek verimlilik sağlayan yenilikçi teknolojileriyle su yönetiminde sürdürülebilirliği yeniden tanımlıyor. IE5 motorlarla donatılmış yeni nesil pompa sistemleri ile enerji tüketimini optimize ederek karbon ayak izini azaltıyor. Geleneksel sistemlerle karşılaştırıldığında, bu teknolojiler enerji verimliliğini artırırken operasyonel maliyetleri düşürüyor. Wilo’nun akıllı sistemleri, su tasarrufunu teşvik ederken dayanıklılığı artırıyor. Wilo çözümleri bina otomasyonuna entegrasyonuyla kullanıcıların tüm süreçleri güvenilir ve etkili bir şekilde yönetmesini sağlıyor.
Türkiye’de 30 yılı aşkın süredir geleceğin su teknolojilerini geliştiren Wilo, büyük projelerde karbon ayak izini azaltmaya katkıda bulunuyor. Wilo’nun yeni nesil pompa çözümleri, gelişmiş motor teknolojisi ve pompa seçim programları ile su tasarrufu ve dayanıklılığı ön plana çıkararak enerji tüketimini düşürüyor. Dijital pompa seçim aracı Wilo-Select 5 ile pompa seçiminde hız, doğruluk ve kullanım kolaylığını bir araya getiriyor. Bu platform, hidrolik hızlı tasarım özelliği sayesinde, kullanıcıların projelerine en uygun pompa serisini otomatik olarak öneriyor ve böylece tasarım sürecinde büyük bir zaman kazancı sağlıyor. Entegre pompa karşılaştırma ve eski pompa verilerine erişim gibi işlevlerle, kullanıcılar mevcut sistemlerini optimize ederken yeni seçenekleri detaylıca değerlendirebiliyor. Bu sayede, projelerde enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik açısından en ideal pompa seçimini yapmak mümkün hale geliyor.
Maksimum Performans ve Çevre Dostu Teknoloji
IE5 motor teknolojisiyle donatılmış yeni nesil Wilo pompaları, özellikle büyük binalardaki soğutma, ısıtma ve su taşıma uygulamalarında enerji verimliliği sağlama konusunda fark yaratıyor. IE5 motorlar, ultra-premium verimlilik seviyesine ulaşarak enerji kayıplarını yüzde 20 oranında azaltıyor ve bu sayede işletmelerin enerji maliyetlerini düşürüyor. Aynı zamanda daha düşük çalışma sıcaklıkları sayesinde, bu motorlar daha uzun ömürlü olup bakım gereksinimlerini de azaltıyor. Wilo-Helix VE 2.0, Wilo-Stratos GIGA2.0-I ve Wilo-Yonos GIGA2.0-I gibi yüksek performanslı ürünler, IE5 motor teknolojisiyle suyun verimli şekilde taşınmasını sağlarken karbon ayak izini de minimize ederek çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor. Wilo-Helix VE 2.0, soğutulmuş su uygulamaları için mükemmel bir çözüm sunarken, Stratos GIGA2.0-I büyük su miktarlarını yüksek basma yükseklikleriyle taşıyabiliyor. Wilo Yonos GIGA2.0-I ise Inline kuru rotorlu yapısı sayesinde ısıtma ve soğutma sistemlerinde optimum enerji tüketimi sağlıyor. Bu pompalar, enerji tasarrufu açısından sektördeki çıtayı yükseltiyor.
Yeni Nesil Pompa Çözümleriyle Akıllı ve Verimli Su Yönetimi
Akıllı sistem entegrasyonu sayesinde, Wilo’nun bu ürünleri bina otomasyon sistemlerine kolayca entegre edilebiliyor. Yeşil düğme teknolojisi ile donatılmış ve kullanıcı dostu arayüzlere sahip olan Wilo-Helix VE 2.0, Wilo Stratos GIGA2.0-I ve Wilo Yonos GIGA2.0-I, uzaktan izleme ve yönetim imkanları sunarak kullanıcıların tüm sistem süreçlerini anlık olarak kontrol edebilmesini sağlıyor. Wilo’nun bu yeni nesil pompa çözümleri, dijital ekranlar ve sezgisel menü seçenekleri ile kolay kullanım imkanı sunarken, bina içindeki tüm su yönetimi uygulamalarında yüksek enerji verimliliğini sürdürülebilirlik hedefleriyle buluşturuyor.
GENEL
SEKTÖR PROFESYONELLERİNİ DESTEKLEYEN ‘BAYMAK AKADEMİ’DEN BÜYÜME HAMLESİ
Yayınlandı
23 saat önce-
Kasım 21, 2024Yazar:
yapiinsaatdergisiBaymak Akademi, iklimlendirme sektöründeki profesyonellerin donanımlarının artması ve güncel teknolojik gelişmelere uyum sağlamasını hedeflerken, bölge akademileri ile büyümeye odaklandı. Geçtiğimiz günlerde açılan Ankara şubesinin ardından Erzurum, Gaziantep ve İzmir’de de akademiler açacaklarını söyleyen Baymak Genel Müdürü Ülkü Özcan, “Hedefimiz, sektör çalışanına, öğrencilere ve ilgili kurumlara ücretsiz eğitimler vererek hem sektörü hem de ülke genelinde sektör profesyonellerinin gelişimini desteklemek” dedi.
İklimlendirme sektörünün köklü kuruluşlarından Baymak hem çalışanlarına hem de sektördeki profesyonellere sunduğu eğitim fırsatları ile sektördeki gelişmeleri takip etmenin ve rekabetçi avantaj elde etmenin önemini vurguluyor. Bu misyonla 2018 yılında kurulan Baymak Akademi hem bireysel hem de kurumsal anlamda nitelikli eğitim programları sunarak, sektördeki kalifiye eleman ihtiyacına çözüm sunuyor.
Enerji verimliliği, iklimlendirme sistemleri, HVAC (Isıtma, Havalandırma ve İklimlendirme) teknolojileri ve benzeri konularda uzmanlaşmış eğitimler veren Baymak Akademi, sektördeki profesyonellerin güncel bilgilerle donanmasını ve teknolojik gelişmelere ayak uydurmasını sağlamayı amaçlıyor. Aynı zamanda, çalışanlarının sürekli gelişimini destekleyerek şirket içindeki bilgi seviyesini de yükseltmeyi ilke ediniyor.
Sektörde Hizmet Kalitesinin Artmasına Katkı Sağlıyor
BDR Thermea Group bünyesindeki Baymak, bugün İstanbul Tuzla’daki iki üretim tesisinde çevre dostu iklimlendirme cihazları üretiyor. 600’ün üzerinde bayisi, 2100’den fazla satış ve 300’ün üzerinde yetkili servis noktasıyla 65 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiren şirket, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştirmeyi öncelikli hedefi olarak kabul ediyor. Bu doğrultuda iklimlendirme sektörünün gelişimine katkı sağlamak adına her geçen gün daha büyük adımlar attıklarını belirten Baymak Genel Müdürü Ülkü Özcan, “Baymak Akademi de bu adımlarımızdan biri. Akademimiz ile sektörümüzdeki vasıflı iş gücü eksikliğine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu yılın ilk on ayında, 4478 sektör profesyoneli, toplamda 496 saatlik eğitim alarak bilgi ve becerilerini geliştirirken, sektördeki hizmet kalitesinin artmasına büyük katkı sağladılar” diyor.
Akademi’nin Ankara Şubesi Açıldı
Baymak Akademi, sektördeki tüm profesyonellere ulaşabilmek ve gelişimlerine katkı sağlamak için, Türkiye genelindeki stratejik noktalarda da Baymak Bölge Akademileri açmaya başladı. Bunun ilk adımı ise Ankara’da atıldı. Baymak Satış ve Pazarlama Direktörü Pınar Canlı’nın açılışını yaptığı Ankara Baymak Akademi faaliyetine başladı. Sonraki dönemde ise Erzurum, Gaziantep ve İzmir gibi şehirlerde de yeni akademi şubeleri hayata geçirilecek. Akademinin eğitim programları, katılımcıların iş dünyasında karşılaştıkları zorluklara daha etkili çözümler geliştirebilmelerini sağlamak üzere tasarlanmış durumda. Öne çıkan eğitim konuları arasında; ısıtma ve soğutma sistemleri yönetimi, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik çözümleri, iklimlendirme teknolojileri, ürün ve servis eğitimleri ile yenilikçi teknolojiler ve dijital dönüşüm gibi başlıklar ye alıyor.
Geniş Bir Kitleye Hitap Ediyor
Baymak Akademi’nin sunduğu eğitimlerin, yalnızca Baymak çalışanlarına değil, aynı zamanda sektördeki profesyonellere ve bu alanda kariyer yapmak isteyen bireylere de açık olduğunu vurgulayan Özcan, şunları ekledi: “Eğitimler, teknik ekiplerden yöneticilere kadar geniş bir katılımcı kitlesine hitap ediyor. Ankara’nın ardından diğer şehirlerde de açacağımız akademilerle yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Akademilerimizle, sektördeki eğitim ihtiyacını daha geniş bir kitleye ulaştıracak ve sektöre dair her türlü eğitim programını, meslek lisesi ve üniversite öğrencilerine de sunacağız. Hedefimiz, ulaşabildiğimiz sektör çalışanına, öğrencilere ve ilgili kurumlara ücretsiz eğitimler vererek hem sektörü hem de ülke genelinde profesyonel gelişimini güçlendirmek.”
Son Yazılar
- RUSAL alüminyum üretiminde bir devrime imza attı: İnert anot teknolojisi sayesinde alüminyum redüksiyon hücresi üretiminde karbon yerine artık oksijen salınımı yapılıyor Kasım 22, 2024
- Wilo, Yeni Nesil Pompa Sistemleri ile Çevre Dostu Teknolojiler Geliştiriyor Kasım 22, 2024
- SEKTÖR PROFESYONELLERİNİ DESTEKLEYEN ‘BAYMAK AKADEMİ’DEN BÜYÜME HAMLESİ Kasım 21, 2024
- Komatsu PC210LC-11E0 Paletli Ekskavatörlerde 0 Faiz Avantajı Sunuluyor! Kasım 21, 2024
- Günsan Dobedan Beach Resort Side projesinde yer aldı Kasım 21, 2024
- Çanakkale Seramik yeni seramik karo serisi ile duvarlarda bütünsel ve kusursuz bir görünüm yaratıyor Kasım 21, 2024
- DAIKIN TÜRKİYE, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE I-REC SERTİFİKASIYLA ÖNCÜ OLURKEN AVRUPA’NIN FANCOİL ÜRETİM MERKEZİ HALİNE GELDİ Kasım 21, 2024
- LUXERA GYO’DAN HAVAYOLU ÇALIŞANLARINA ÖZEL KAMPANYA Kasım 20, 2024
- Cama hayat veren Yorglass’a Sürdürülebilir Gelecek ‘Başarı Ödülü’ Kasım 20, 2024
- İmbat, Çalışanlarının Gelişimini Destekleyen Eğitim ve Ödül Programlarıyla Sektöre Öncü Oluyor Kasım 20, 2024
- Netatmo Akıllı Termostat ile Enerjinizi Tasarrufla Kullanın Kasım 20, 2024
- Mitsubishi Electric, Sürdürülebilirlik Stratejisini Güçlü Adımlarla Hayata Geçiriyor Kasım 19, 2024
- Albayrak Beton, iki projesinde ön talep toplama dönemini başlattı Kasım 19, 2024
- İnşaat Sektörünün Yol Haritası 47. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da Çizilecek! Kasım 19, 2024
- Honda’nın Sessiz ‘Gücü’nü Uzaktan Yönetebilirsiniz Kasım 19, 2024
Trendler
- RÖPORTAJ5 ay önce
“İklimlendirme Sektöründe Kullanıcıların Daha İyi Bir Yaşam Sürmelerine Yardımcı Olacak Yeniliklere Öncülük Etmeyi Sürdüreceğiz”
- GENEL7 ay önce
Sika Yapı Kimyasalları, Deprem ile İlgili Bilinçlendirme Projesine devam ediyor
- GENEL6 ay önce
Alarko Carrier, 11 Yıldır İhracatta Zirvenin Sahibi!
- GENEL7 ay önce
Enerji verimliliğinin yolu ısı yalıtımından geçiyor
- SEKTÖREL7 ay önce
Doka Türkiye, 17-20 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yılın merakla beklenen TurkeyBuild Fuarı’na katılım sağlayacak
- GENEL7 ay önce
TÜRKÇİMENTO: YEŞİL ÇİMENTO, ÜLKEMİZİN KARBON EMİSYONUNU DÜŞÜRECEK
- GENEL6 ay önce
Yeşil Holding’den inşaatta ezber bozan teknoloji RENCO Kompozit Yapı Sistemi
- RÖPORTAJ5 ay önce
Viessmann Olarak Her Ürünümüzle Paydaşlarımıza Üstün Konfor Sunmak Konusunda Tutkuluyuz