Bizimle iletişime geçin

GENEL

COPA, YILDA 100 BİN ADET ISI POMPASI ÜRETECEK

Yayınlandı

-

Türkiye’nin en büyük kapasiteli çelik panel radyatör üreticilerinden COPA Isı Sistemleri yüzde 100 Türk sermayeli yatırımlarına bir yenisini ekledi. 20 yıldır iklimlendirme sektörünün ihracatta lider firmalarından biri olan COPA, 3,5 milyon euroluk yatırım ile ısı pompası tesisi kurdu. Bursa’da kurulan tesiste yılda 100 bin adet ısı pompası üretilecek. 

COPA, ısı pompası ürünlerini başta İngiltere, Almanya, Polonya gibi Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyaya ihraç etmeyi hedefliyor.  Çevreci gaz kullanımı ile doğa dostu olan COPA ısı pompaları 7 aşamalı sessizlik teknolojisine ve uzaktan erişim imkanına sahip. Tesisin açılışı COPA Isı Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Besler, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayça Besler, Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Şentürk, Genel Müdür Oktay Erdinç ve çalışanların katıldığı bir tören ile gerçekleştirildi.

COPA Isı Sistemleri Genel Müdürü Oktay Erdinç, “Bursa fabrikamızda 3,5 milyon euroluk yatırım ile kurduğumuz ısı pompası tesisimizde üretime başladık. EHPA (Europian Heat Pump Association) üyesi ve Türkiye’de üretim yapan ilk firma olarak, bu yeni yatırımımız ile Avrupa’ya en yakın ısı pompası üretim tesislerinden birine sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Teknolojisi ve doğa dostu özellikleriyle yenilenebilir enerji ile çalışan iklimlendirme ürünleri arasında ön plana çıkan ısı pompaları doğada bulunan enerjiyi kullanıyor. Uluslararası Enerji Ajansı’nın yayınladığı “Isı Pompalarının Geleceği Raporu”na göre ısı pompalarının, küresel CO2 emisyonları 2030 yılında en az 500 milyon tona ulaşacak. Bu çok önemli bir emisyon miktarı. Karşılaştırarak örnek verecek olursak; bu miktarın Avrupa’daki tüm otomobillerin yıllık CO2 emisyonlarına eşit olduğunu söyleyebiliriz. Yakın geleceğin en etkin iklimlendirme teknolojilerinden biri olarak kabul edilen ısı pompalarının Avrupa’da satış adeti 2023 yılında 3 milyon adeti aştı. Avrupa ülkelerinde ısı pompasına çok ciddi bir devlet desteği söz konusu. Bu destekler de bölge pazarında rekabeti artırıyor. Avrupa’daki ısı pompası konusundaki bu gelişmelere baktığımızda gelecekte Türkiye için de bazı devlet desteklerinin olacağını tahmin ediyoruz.” dedi.

Hava, su ve toprak gibi doğal kaynaklarda hazır bulunan ısı enerjisini alıp bu enerji ile ısıtma ve soğutma yapabilen ısı pompaları düşük enerji tüketimi sayesinde konutlarda, binalarda ve uygulama alanlarında yüzde 80’e varan enerji tasarrufu sağlıyor. Yazın klima kışın kombi görevi gören ısı pompalarının binaların inşaatı esnasında projeye dahil edilmesi öneriliyor.

1992 yılında kurulan COPA, Bursa’da bulunan üretim tesislerinde ısı pompası, kombi, klima, kazan, şofben, panel radyatör, havlupan, oda termostatı, radyatör vanaları ve montaj aksesuarları ile 4 kıtada 40’tan fazla ülkede faaliyet gösteriyor. 

Okumaya Devam Et
Yorum Yapmak İçin Tıkla

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GENEL

Elite World Sapanca ve Elite World Residence Sapanca’nın Tanıtıldığı Lansmandayız

Yayınlandı

-

Elite World Hotels & Resorts, turizm sektöründeki 50 yıllık deneyimini bir adım ileriye taşıyarak, turizm trendlerine paralel geliştirdiği yeni markalarıyla büyümeye devam ediyor.

Zincir, Sapanca’da hayata geçirdiği yeni projesinde, hem otel hem de residence konseptini barındıran bir tesisle misafirlerine eşsiz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

Lansman töreninde Elite World Hotels & Resorts’un, Palmer Group ortaklığıyla hayata geçirdiği Elite World Sapanca ve Elite World Residence Sapanca tanıtıldı.

Okumaya Devam Et

GENEL

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Basın Bilgilendirme Toplantısındayız

Yayınlandı

-

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) yapı kimyasalları sektörünün önde gelen 14 üretici firmasıyla imzaladığı protokol çerçevesinde piyasaya sürülen ürünlerin mevzuata uygunluğunu sağlamak amacıyla hayata geçirdiği “İMKTS – İnşaat Malzemeleri Kalite Takip Sistemi’nin” detaylarını basın mensuplarıyla paylaşıyor.

Toplantıda, ülkemizde bir sektörün bu kapsamda kendini regüle etmesinin tek örneği olan İMKTS Sisteminin işleyişi, sektöre sağlayacağı katkılar ve yapı kimyasalları sektöründeki firmaların ürün test süreçleriyle kalite arttırma yöntemleri hakkında bilgiler paylaşıldı.

Okumaya Devam Et

GENEL

İhracat gelirleri yüzde 15 büyüdü

Yayınlandı

-

Orta Asya’daki yükseliş elektrik sektörü ticaretine de yansıyacak

2023 yılına göre ihracat gelirlerinde yüzde 15 büyüme gerçekleştiren Günsan Elektrik, Orta Asya ve AB ülkelerinde pazar payını artırmayı hedefliyor. Orta Asya ve Avrupa’da ciddi ihracat geliri artışlarına imza atan firma, yeni dönemde Baltık ülkelerinde de sektörün önemli oyuncularından biri olmaya hazırlanıyor.  

Anahtar ve priz sektörüne getirdiği yenilikçi ve özgün yaklaşımıyla 35’ten fazla ülkeyi ürünleri ile buluşturan Günsan Elektrik, ihracat başarılarını sürdürmeye devam ediyor. 2023 yılına oranla bu yıl yüzde 15 büyümeye imza attı. Özbekistan, Ukrayna, Bulgaristan, Gürcistan ve Romanya pazarlarına öncelik veren Günsan Elektrik’in ihracatta en öne çıkan ürünlerini anahtar ve priz grupları oluşturuyor. 

’Baltık ülkelerinde ihracatımızı artırmayı amaçlıyoruz’’

Gelecek döneme ilişkin hedeflerini paylaşan Günsan Elektrik Satış Direktörü Ali Çetindal, ‘’2025 yılında mevcut ihracat ciromuz üzerinden yüzde 25 büyüme hedefliyoruz. 3 yıllık büyüme planı üzerinde de çalışma yürütüyoruz. Önümüzdeki dönemde Baltık ülkelerinde ihracatımızı artırmayı amaçlıyoruz. Burası yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlerimiz ile tam bir fiyat performans seçeneği sunarak, mevcut satış ciromuzu artırabileceğimizden emin olduğumuz bir bölgedir. Yapı marketlere hitap eden ürünlerimizi pazara sunacağız. Çevre dostu ambalajlama ile ürünlerimize gösterilen ilginin de artacağını düşünüyoruz’’ diye konuştu.

‘’Türk ürünlerine karşı yüksek sempati var’’

Azerbaycan’dan elde ettikleri ihracat cirosunda ciddi bir artış olduğunu belirten Çetindal, ‘’Türk ürünlerine karşı yüksek sempati olduğunu gözlemliyoruz. Uluslararası markaların hâkim olduğu bir piyasada sigorta ve şalt ürünlerinin Türk firması tarafından tedarik edilmesi, Türkiye Azerbaycan arasında elektrik sektöründe yapılan ticaret rakamlarının artışını sağlayacaktır. Azerbaycan’ın belli bölgelerinde yeni yapı ve inşaat projelerinde ciddi artış görülüyor. Toplu konut projelerine yüksek kaliteli ürün sunarak gelecek yıllarda marka bilinirliğimizin ve son kullanıcı taleplerinin daha da artacağına inanıyoruz’’ dedi. 

‘’Satış hacmimizde ciddi bir artış bekliyoruz’’

Yeni Geo serilerinin AB piyasasında yer almasına ilişkin Çetindal, ‘’Modern tasarımı ile monoblok üretilen çevre dostu Geo serimiz, kolay kullanıma sahip ve uygun fiyatlı bir ürünümüzdür. Yapı marketler ve son kullanıcıları da memnun edeceğini düşünüyoruz. Çeşitli ülkelerdeki satış hacmimizde ciddi bir artış bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

‘’Almanya’da bayi sayımızı artırdık’’

AB içindeki en büyük ihracat pazarının Almanya olduğuna dikkat çeken Çetindal, ‘’Bayi sayımızı arttırarak farklı satış kanallarında (B2B, B2C) ciddi bir ilerleme sağladık. Bayilerimizin proje satışı kanallarını destekleyerek, tecrübe ve bilgi akış sağlayarak büyümemizin devamlı olacağını düşünüyoruz’’ dedi.

Okumaya Devam Et

Trendler

Kitap


Kapanma Süresi 20Saniye