Bizimle iletişime geçin

GENEL

İZODER TESİSAT YALITIMININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİYOR

Yayınlandı

-

Enerji kayıplarını önleyen tesisat yalıtımı sanayinin rekabet gücünü artırıyor

Enerji maliyetlerinin azaltılmasında tesisat yalıtımının önemli rol oynadığını biliyor muydunuz? Yalıtım, yaygın olarak dış cephelerde uygulansa da binalardaki tesisatlara da yalıtım yapılması ısıtma ve soğutma için harcanan enerjiden önemli oranda tasarruf edilmesini sağlıyor. Konu hakkında bir açıklama yapan İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, “Tesisat yalıtımı ekonomik avantajları kadar sürdürülebilirlik açısından da kritik önem taşıyor” dedi.

Tesisat yalıtımı; içinden akışkan geçen borular, vanalar, havalandırma amaçlı kullanılan kanallar, tanklar, kazanlar, vb. tesisat elemanlarına ve kazan daireleri gibi tesisat elemanlarının bulunduğu mekanik odalarda ısı, ses ve yangın yalıtımı yapılması anlamına geliyor. Endüstriyel proseslerde ve binalarda ısıtma veya soğutma için harcanan enerjiden tasarruf edilmesinde büyük rol oynayan tesisat yalıtımı sayesinde enerji tüketimi ile birlikte atmosfere yayılan sera gazı miktarı da azalıyor. Bu noktada küresel ısınma ve iklim değişikliği ile mücadelede de tesisat yalıtımı önemli bir araç rolü üstleniyor.

Tesisat yalıtımı, endüstriyel tesislerin sürdürülebilirliğinde önemli bir adım

Tesisat yalıtımının ekonomik avantajları kadar sürdürülebilirlik açısından da dikkate değer katkılar sunduğunu dile getiren İZODER-Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, “Ülkemizde nihai enerji tüketiminin sektörel dağılımı incelendiğinde yüzde 33 ile sanayi sektörünün binalar ile birlikte başı çektiği görülüyor. Sanayide enerji tüketiminin ağırlıklı kısmı proses ve alan ısıtması veya soğutmasında kullanılıyor. Endüstriyel proseslerde yapılacak olan ısı yalıtımı uygulamaları, sağlamış oldukları enerji verimliliği ile kendini çok kısa sürede geri ödüyor. Öte yandan Avrupa Yeşil Mutabakatı (AYM), uluslararası ticaret arenasında rekabetçi olmak isteyen tüm sanayi tesislerinin enerji verimliliği projelerini hayata geçirmeye ve karbon ayak izlerini azaltmaya teşvik ediyor. Dolayısıyla endüstriyel tesislerde yapılacak tesisat yalıtımı uygulamaları sağladıkları enerji verimliliği ve sera gazı salımlarındaki azalma ile sürdürülebilirlik anlamında öne çıkıyor. Hayata geçirilecek olan tesisat yalıtımı uygulamaları; üretim maliyetlerindeki enerji yükünü azaltırken uluslararası pazarlarda daha rekabetçi çözümler sunulması ile mali sürdürülebilirliğe de önemli kazanımlar getirebiliyor. Yalıtım uygulamaları ile düşük karbonlu ve enerji verimli üretime geçmemiz coğrafi yakınlık avantajı ile ülkemizin AB ülkelerine olan ihracatının artmasına da olanak sağlayabilir” dedi.

Tesisat yalıtımı bazı iş kazalarının minimize edilmesini sağlayabilir

Tesisat yalıtımının bazı iş kazalarından korunmada da etkin rol oynadığını söyleyen İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, açıklamalarına şöyle devam etti; “Endüstriyel proseslerde tesisat elemanlarında farklı sıcaklıklarda sıcak veya soğuk su, kızgın buhar, kızgın yağ, süt vb. birçok akışkan taşınabiliyor. Sıcak su, kızgın buhar veya kızgın yağ taşınan hatlarda yüzey sıcaklıkları çok yüksek oluyor. Çalışanların istemsiz veya kazara söz konusu tesisat elemanlarına temas etmeleri durumunda meydana gelecek iş kazalarına karşı tesisat yalıtımı yapılıp, yüzeyin makul sıcaklıklara getirilmesi işçi sağlığı ve iş güvenliği açısından şart. Ayrıca düşük sıcaklıklarda akışkanların taşındığı hatlarda da yalıtım yaparak yoğuşmanın ve tesisatın ömrünün korozyonla azalmasının önlenmesi mümkün. Bu noktada tüm tesisat elemanlarına mutlaka yalıtım yapılması gerekiyor.”

Isı, su, ses, tesisat ve yangın yalıtımının tek tek ya da birlikte ele alındığında, binanın ve tesisatın ömrüne de önemli katkılar sunduğuna değinen Emrullah Eruslu, açıklamalarını şu sözlerle bitirdi: “Tesisatlarımız vücudumuzdaki damarlar gibi binalarda tüm alanlara dağılıyor. Bu yolla yaşamımız ve konforumuz için gerekli temiz ve şartlandırılmış hava, ısı gibi tüm unsurların taşınması sağlanıyor. Bu çerçevede gürültü ve yangının zararlı etkilerinin tesisatlar vasıtasıyla yayılmaması için yalıtım tedbirlerinin alınması gerekiyor. Bir binada tesisata ısı yalıtımı ile birlikte ses yalıtımı da yaptırılırsa binalarda gürültü azalır ve böylece konfor artmış olur. Tesisat boruları, havalandırma kanalları, elektrik kablolarının şaftları gibi olası bir yangın durumunda en riskli noktaları oluşturan yerlerde yangın yalıtımı yapılması ise can ve mal kaybını ciddi oranda azaltarak daha güvenli binalara kavuşmamızı sağlar. Yeni yapılacak binalarda tesisat yalıtımına da diğer yalıtım uygulamaları kadar öncelik verilmesini ve yapı inşasının vazgeçilmez bir ögesi olarak kabul edilmesini önemli buluyoruz. Enerji verimli, güvenli ve konforlu yapılar için tüm yalıtım uygulamalarını kaliteli malzemeler ile doğru olarak uygulanması gerekiyor.”

Okumaya Devam Et
Yorum Yapmak İçin Tıkla

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GENEL

Elite World Sapanca ve Elite World Residence Sapanca’nın Tanıtıldığı Lansmandayız

Yayınlandı

-

Elite World Hotels & Resorts, turizm sektöründeki 50 yıllık deneyimini bir adım ileriye taşıyarak, turizm trendlerine paralel geliştirdiği yeni markalarıyla büyümeye devam ediyor.

Zincir, Sapanca’da hayata geçirdiği yeni projesinde, hem otel hem de residence konseptini barındıran bir tesisle misafirlerine eşsiz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

Lansman töreninde Elite World Hotels & Resorts’un, Palmer Group ortaklığıyla hayata geçirdiği Elite World Sapanca ve Elite World Residence Sapanca tanıtıldı.

Okumaya Devam Et

GENEL

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Basın Bilgilendirme Toplantısındayız

Yayınlandı

-

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) yapı kimyasalları sektörünün önde gelen 14 üretici firmasıyla imzaladığı protokol çerçevesinde piyasaya sürülen ürünlerin mevzuata uygunluğunu sağlamak amacıyla hayata geçirdiği “İMKTS – İnşaat Malzemeleri Kalite Takip Sistemi’nin” detaylarını basın mensuplarıyla paylaşıyor.

Toplantıda, ülkemizde bir sektörün bu kapsamda kendini regüle etmesinin tek örneği olan İMKTS Sisteminin işleyişi, sektöre sağlayacağı katkılar ve yapı kimyasalları sektöründeki firmaların ürün test süreçleriyle kalite arttırma yöntemleri hakkında bilgiler paylaşıldı.

Okumaya Devam Et

GENEL

İhracat gelirleri yüzde 15 büyüdü

Yayınlandı

-

Orta Asya’daki yükseliş elektrik sektörü ticaretine de yansıyacak

2023 yılına göre ihracat gelirlerinde yüzde 15 büyüme gerçekleştiren Günsan Elektrik, Orta Asya ve AB ülkelerinde pazar payını artırmayı hedefliyor. Orta Asya ve Avrupa’da ciddi ihracat geliri artışlarına imza atan firma, yeni dönemde Baltık ülkelerinde de sektörün önemli oyuncularından biri olmaya hazırlanıyor.  

Anahtar ve priz sektörüne getirdiği yenilikçi ve özgün yaklaşımıyla 35’ten fazla ülkeyi ürünleri ile buluşturan Günsan Elektrik, ihracat başarılarını sürdürmeye devam ediyor. 2023 yılına oranla bu yıl yüzde 15 büyümeye imza attı. Özbekistan, Ukrayna, Bulgaristan, Gürcistan ve Romanya pazarlarına öncelik veren Günsan Elektrik’in ihracatta en öne çıkan ürünlerini anahtar ve priz grupları oluşturuyor. 

’Baltık ülkelerinde ihracatımızı artırmayı amaçlıyoruz’’

Gelecek döneme ilişkin hedeflerini paylaşan Günsan Elektrik Satış Direktörü Ali Çetindal, ‘’2025 yılında mevcut ihracat ciromuz üzerinden yüzde 25 büyüme hedefliyoruz. 3 yıllık büyüme planı üzerinde de çalışma yürütüyoruz. Önümüzdeki dönemde Baltık ülkelerinde ihracatımızı artırmayı amaçlıyoruz. Burası yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlerimiz ile tam bir fiyat performans seçeneği sunarak, mevcut satış ciromuzu artırabileceğimizden emin olduğumuz bir bölgedir. Yapı marketlere hitap eden ürünlerimizi pazara sunacağız. Çevre dostu ambalajlama ile ürünlerimize gösterilen ilginin de artacağını düşünüyoruz’’ diye konuştu.

‘’Türk ürünlerine karşı yüksek sempati var’’

Azerbaycan’dan elde ettikleri ihracat cirosunda ciddi bir artış olduğunu belirten Çetindal, ‘’Türk ürünlerine karşı yüksek sempati olduğunu gözlemliyoruz. Uluslararası markaların hâkim olduğu bir piyasada sigorta ve şalt ürünlerinin Türk firması tarafından tedarik edilmesi, Türkiye Azerbaycan arasında elektrik sektöründe yapılan ticaret rakamlarının artışını sağlayacaktır. Azerbaycan’ın belli bölgelerinde yeni yapı ve inşaat projelerinde ciddi artış görülüyor. Toplu konut projelerine yüksek kaliteli ürün sunarak gelecek yıllarda marka bilinirliğimizin ve son kullanıcı taleplerinin daha da artacağına inanıyoruz’’ dedi. 

‘’Satış hacmimizde ciddi bir artış bekliyoruz’’

Yeni Geo serilerinin AB piyasasında yer almasına ilişkin Çetindal, ‘’Modern tasarımı ile monoblok üretilen çevre dostu Geo serimiz, kolay kullanıma sahip ve uygun fiyatlı bir ürünümüzdür. Yapı marketler ve son kullanıcıları da memnun edeceğini düşünüyoruz. Çeşitli ülkelerdeki satış hacmimizde ciddi bir artış bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

‘’Almanya’da bayi sayımızı artırdık’’

AB içindeki en büyük ihracat pazarının Almanya olduğuna dikkat çeken Çetindal, ‘’Bayi sayımızı arttırarak farklı satış kanallarında (B2B, B2C) ciddi bir ilerleme sağladık. Bayilerimizin proje satışı kanallarını destekleyerek, tecrübe ve bilgi akış sağlayarak büyümemizin devamlı olacağını düşünüyoruz’’ dedi.

Okumaya Devam Et

Trendler

Kitap


Kapanma Süresi 20Saniye