Bizimle iletişime geçin

GENEL

Pritzker Ödüllü Şilili Mimar Alejandro Aravena ‘Coming Together & Building Back Better’ Sempozyumu’nda

Yayınlandı

-

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Yuva Projesi işbirliğiyle düzenlenen “Coming Together & Building Back Better” başlıklı sempozyumda 6 Şubat depremlerinin ardından sürdürülebilir yeniden inşa, sosyal dayanışma ve risk azaltma stratejileri ele alınacak. STK’lar, araştırmacılar, mimarlar, politika yapıcılar ve uygulayıcıları bir araya getiren sempozyum mimarlık dünyasının Nobel’i kabul edilen Pritzker Ödüllü Şilili mimar Alejandro Aravena’yı ağırlıyor. 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Yuva Projesi işbirliği ile 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından dayanıklılığı artırmak, yeniden inşa süreçlerini desteklemek, toplum dayanışmasını güçlendirmek ve gelecekteki felaketlere karşı daha iyi hazırlanmak amacıyla “Coming Together & Building Back Better” başlıklı bir sempozyum düzenliyor. 27-28 Şubat 2025 tarihlerinde santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleşecek sempozyum bu alanda çalışan STK’ları, araştırmacıları, mimarları, politika yapıcıları ve uygulayıcıları bir araya getiriyor.

Sempozyumun Aura İstanbul ve SAMET desteğiyle gerçekleşecek açılış konuşması, dezavantajlı topluluklar için geliştirdiği açık kaynak barınma çözümleri ve sosyal konut projeleriyle tanınan Pritzker Ödüllü Şilili Mimar Alejandro Aravena tarafından yapılacak. Mimarlığı yalnızca bir tasarım pratiği değil, toplumsal sorunlara çözüm üreten bir araç olarak gören ve sosyal konut projeleriyle ekonomik eşitsizlikleri azaltmaya yönelik yenilikçi yaklaşımlar sunan Aravena, deprem sonrası sürdürülebilir konut modelleri ve katılımcı tasarım süreçleri üzerine konuşacak. 

Sosyal dayanışma, sivil örgütlenme ve uzun dönemli geçici barınma konularının da tartışılacağı sempozyumda, İhtiyaç Haritası Yönetim Kurulu Üyesi Esra Arslan ile BİLGİ İletişim Fakültesi Dekanı, İhtiyaç Haritası Ortağı Prof. Dr. Itır Erhart ve UCLA Mimarlık ve Kentsel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi, ArchiAid kurucu ortağı Prof. Dr. Hitoshi Abe ana konuşmacılar olarak yer alacak. 

Afetlerin çok yönlü etkilerini ele alarak sürdürülebilir çözümler geliştirmeyi amaçlayan sempozyumda, depreme yatkın bölgelerde dayanıklı kentsel planlama stratejileri, acil ve geçici barınma çözümleri ve yerel yönetimler, afet sonrası toplulukların sosyo-ekonomik dayanıklılığı, sivil toplum kuruluşları ve üreticiler arasındaki işbirliği gibi konular tartışılacak. Ayrıca, kriz dönemlerinde eğitime erişim ve eğitim ortamlarının sürdürülebilirliği, mimarların barınma çözümlerindeki rolü ve katılımcı stratejilerin önemi de sempozyum kapsamında ele alınacak başlıklar arasında yer alıyor.

*Etkinliğin dili İngilizce ve Türkçedir, simultane tercüme yapılacaktır. Sempozyum ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın.

 Coming Together

Okumaya Devam Et
Yorum Yapmak İçin Tıkla

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GENEL

Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’nın 10.’su İstanbul’da Gerçekleşti

Yayınlandı

-

Dünyanın önde gelen yapı kimyasalları firması Mapei’nin sponsorluğunda düzenlenen Sürdürülebilir Kent Buluşmaları toplantılarının 10.’su, 25 Şubat Salı günü Swissôtel The Bosphorus – İstanbul’da gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Gazeteci ve Meteorolog Bünyamin Sürmeli, iklim değişikliği, karbonsuzlaşma ve sürdürülebilir gelecek üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur ve Yapı Grubu Ürün Müdürü Ali Ülker, yapı kimyasallarında son teknolojiler ve sürdürülebilirlik vizyonunu ele alırken, Mimar Nevzat Sayın ise sürdürülebilir kent modelleri üzerine görüşlerini paylaştı.

Yapı sektöründeki yenilikçi çözümlerin ele alınacağı etkinlik, sektör profesyonelleri ve akademisyenler için önemli bir buluşma noktası olarak nitelendiriliyor.

Okumaya Devam Et

GENEL

Kastamonu Entegre’den Türkiye’de Bir İlk

Yayınlandı

-

PureBoard: Geri Dönüştürülebilir, Sağlıklı ve Çevre Dostu Paneller

Ahşap bazlı panel sektöründe Türkiye’nin lider, Avrupa’nın üçüncü, dünyanın dördüncü büyük üreticisi Kastamonu Entegre, çevre dostu ve sürdürülebilir ürün geliştirme anlayışını bir adım öteye taşıyor. Şirket, eko tasarım yaklaşımının bir örneği olarak Türkiye’de ilk kez yüzde 100 biyobazlı tutkallarla üretilmiş yonga levha PureBoard’u geliştirerek yaşam alanlarında bir dönüşüm başlatıyor. Formaldehit içermeyen (NAF) yapısı ve biyobazlı tutkal teknolojisiyle öne çıkan yüzde 100 geri dönüştürülebilir bu yenilikçi ürün, çevreye ve insan sağlığına duyarlı yapısıyla dikkat çekiyor.

PureBoard, iklim değişikliğiyle mücadelede etkin rol oynuyor

Kastamonu Entegre’nin çevresel sürdürülebilirliği ön planda tutarak geliştirdiği PureBoard, fosil kaynak kullanımını azaltarak doğal kaynakların korunmasına katkı sağlıyor. Üretimde kullanılan yüzde 100 biyobazlı tutkallar, düşük karbon ayak iziyle, iklim değişikliğiyle mücadelede etkili bir rol oynuyor. Döngüsel ekonomiyi destekleyen bu yenilikçi yonga levha, çevreye duyarlı ve sağlıklı yaşamı tercih edenler için ideal bir seçenek sunuyor. Üretim sürecinde formaldehit kullanılmadığını ve doğal ahşap emisyon seviyesine eşdeğer olduğunu gösteren NAF (No Added Formaldehyde) standardına sahip bu özel yonga levha, geleneksel levhalara kıyasla en düşük emisyon değerlerini sunarak iç mekân hava kalitesini iyileştiriyor. İçeriğinde bulunan yüzde 100 biyobazlı tutkallar sayesinde geleneksel yonga levhalara kıyasla en düşük emisyon seviyesine sahip PureBoard, LEED derecelendirmelerini artırmaya katkıda bulunuyor ve çevre dostu malzeme kullanımı açısından güçlü bir seçenek oluşturuyor.

Her ihtiyaca uygun yenilikçi çözümler

Mobilya üretimi, iç mekân dekorasyonu ve mağaza tasarımları gibi pek çok alanda sürdürülebilirlik gereksinimlerini karşılayan PureBoard, farklı ihtiyaçlara uygun olarak zımparalanmış veya her iki tarafı melamin kaplı dekoratif yüzey seçenekleriyle sunuluyor. 

Ham yonga levha olarak üretilen PureBoard YL (Yonga levha), kuru alanlarda yük taşımayan uygulamalar için ideal bir seçenek sunarken, melamin kaplı yonga levha olarak üretilen PureBoard MFC farklı dekor ve yüzey seçenekleriyle estetik ihtiyaçlara cevap veriyor. Kolay işlenebilir yapısı ve pratik montaj avantajı ile öne çıkan PureBoard, 12 ile 25 mm arasında değişen kalınlıklarda üretilebiliyor. 

Mobilya ve iç mekân tasarımında sürdürülebilir, sağlıklı ve fonksiyonel çözümler sunan PureBoard, döngüsel çözümlere ve biyobazlı ürünlere odaklanarak sektörde yeni bir standart belirliyor. Bu yaklaşımıyla Kastamonu Entegre, çevre dostu üretim anlayışını ön planda tutarken, sektörün geleceğine de yön veriyor.

Okumaya Devam Et

GENEL

Themore Concept’e RDCONF 2024’ten ödül “En İyi Sektör Projesi” ile ilk üçte yer aldı 

Yayınlandı

-

Banyo ve mutfak alanında yaklaşık 40 yıllık tecrübe ve birikimini, son teknoloji ve sistemlerle bugüne taşıyan Themore Concept, IV. Uluslararası Araştırma Geliştirme ve Tasarım Konferansı (RDCONF) 2024’te ilk 3 sıraya girerek “En İyi Sektör Projesi” ödülüne layık görüldü.

Mutfak, banyo, kapı ve tüm dekorasyon ürünleri alanında özgün tasarımlara imza atan Themore Concept, güçlü Ar-Ge ekibiyle gerçekleştirdiği çalışmalarla ödüllendirildi. Ar-Ge ve inovasyona dair çalışmaların paylaşıldığı, bilim ve teknolojinin kesişim noktasında yer alan IV. Uluslararası Araştırma Geliştirme ve Tasarım Konferansı (RDCONF 2024) ilk 3 sıraya girerek “En İyi Sektör Projesi” ödülüne layık görüldü.

“Sürdürülebilir projeler üretmeye devam edeceğiz”

Themore Concept Ar-Ge merkezi olarak elde ettikleri başarının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Themore Concept Ar-Ge Müdürü Oğuzhan Okuşluk,Bu ödül, Ar-Ge’ye verdiğimiz önemin ve yenilikçi çözümlerimizle sektöre sağladığımız katkının bir yansımasıdır. Çalışmalarımızı daha ileriye taşıyarak sürdürülebilir projeler üretmeye devam edeceğiz. Özellikle karbon ayak izimizi azaltmaya yönelik geliştirdiğimiz yenilikçi çözümlerle, çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı öncelikli hedeflerimiz arasında görüyoruz” açıklamasında bulundu. 

“Daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmayı planlıyoruz”

Teknoloji ve inovasyonu iş süreçlerinin merkezine koyduklarının altını çizen Okuşluk, sözlerine şu şekilde devam etti: “Yatırımlarımızı arttırarak küresel pazarda marka bilinirliğimizi genişletmeyi ve yenilikçi çözümlerle fark yaratmayı hedefliyoruz. Bu amaç doğrultusunda, dünya çapında stratejik iş birlikleri kurarak sürdürülebilir ve akıllı tasarımlar konusunda sektöre yön verme gayesindeyiz. Gelişen teknolojilerle entegre projeler üreterek, her geçen gün daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmayı planlıyoruz.”

Okumaya Devam Et

Trendler