Bizimle iletişime geçin

GENEL

Roca Grup bir kez daha zirvede

Yayınlandı

-

Ceramic World Review açıkladı: Roca Grup alanının en büyüğü 

Roca Grup, sektörün dünya çapında önde gelen dergilerinden Ceramic World Review’un 2025 Ocak sayısında yayımlanan verilere göre, 2023 yılında 24 milyon adetlik üretim ile seramik sağlık gereçleri üreticileri arasında birinci sırada yer aldı.

Banyo alanları için tasarladığı ve ürettiği yenilikçi ürünleriyle dünyanın önde gelen markaları arasında yer alan Roca Grup; Avrupa, Güney Amerika, Kuzey Afrika ve Asya’daki üretim tesisleri ve 2023 yılında imza attığı 24 milyon adetlik üretimi ile dünyanın en büyük seramik sağlık gereçleri üreticisi olduğunu bir kez daha kanıtladı. Dünyanın önde gelen seramik sektörü dergilerinden Ceramic World Review’un her yıl seramik sektörünün tüm oyuncuları ile gerçekleştirdiği geniş çaplı araştırmanın 2023 sonuçları, Roca Grup’un kendi sektöründe dünya devleri arasındaki en büyük üretici olduğunu ortaya koydu. 

Roca’yı ABD’li üretici takip ediyor

Roca Group, Ceramic World Review’un araştırma sonuçlarına göre, en yakın rakibine kıyasla 1,6 kat daha fazla üretim yaparak 2023 yılında 24 milyon adetle seramik sağlık gereçleri üreticileri arasında birinci sırada yer aldı. Roca Group’u, ABD, Meksika, Brezilya, Fas, Tayland, Hindistan, Endonezya ve Çin’deki 15 tesiste kurulu tahmini 25 milyon parça üretim kapasitesiyle ABD’li Kohler Grubu takip ediyor. Üçüncü sırada ise Finlandiya, İsveç, Polonya, Almanya, İsviçre, Fransa, Portekiz, İtalya ve Ukrayna’daki Avrupa tesislerinde kurulu tahmini 14,5 milyon adetlik üretim kapasitesiyle Swisse Geberit Grubu yer alıyor. Banyo alanları için tasarladığı ve ürettiği yenilikçi ürünleriyle dünyanın önde gelen markaları arasında yer alan Roca Grup; Avrupa, Güney Amerika, Kuzey Afrika ve Asya’daki üretim tesisleri ve 2021 yılında imza attığı 34,8 milyon adetlik üretimi ile 2023 yılında da dünyanın en büyük seramik sağlık gereçleri üreticisi olduğunu kanıtlamıştı. Roca Grup, üretiminin büyük bir kısmını da Türkiye’de, Eskişehir’deki fabrikasında gerçekleştiriyor. Roca Group, Türkiye’deki en büyük armatür tesislerinden birine sahip olmasının yanı sıra, bu tesiste yalnızca yerel pazar için değil, aynı zamanda yurt dışına da üretim yaparak global ölçekteki üretim ağını güçlendirmeye devam ediyor.

Okumaya Devam Et
Yorum Yapmak İçin Tıkla

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GENEL

Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’nın 10.’su İstanbul’da Gerçekleşti

Yayınlandı

-

Dünyanın önde gelen yapı kimyasalları firması Mapei’nin sponsorluğunda düzenlenen Sürdürülebilir Kent Buluşmaları toplantılarının 10.’su, 25 Şubat Salı günü Swissôtel The Bosphorus – İstanbul’da gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Gazeteci ve Meteorolog Bünyamin Sürmeli, iklim değişikliği, karbonsuzlaşma ve sürdürülebilir gelecek üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur ve Yapı Grubu Ürün Müdürü Ali Ülker, yapı kimyasallarında son teknolojiler ve sürdürülebilirlik vizyonunu ele alırken, Mimar Nevzat Sayın ise sürdürülebilir kent modelleri üzerine görüşlerini paylaştı.

Yapı sektöründeki yenilikçi çözümlerin ele alınacağı etkinlik, sektör profesyonelleri ve akademisyenler için önemli bir buluşma noktası olarak nitelendiriliyor.

Okumaya Devam Et

GENEL

Kastamonu Entegre’den Türkiye’de Bir İlk

Yayınlandı

-

PureBoard: Geri Dönüştürülebilir, Sağlıklı ve Çevre Dostu Paneller

Ahşap bazlı panel sektöründe Türkiye’nin lider, Avrupa’nın üçüncü, dünyanın dördüncü büyük üreticisi Kastamonu Entegre, çevre dostu ve sürdürülebilir ürün geliştirme anlayışını bir adım öteye taşıyor. Şirket, eko tasarım yaklaşımının bir örneği olarak Türkiye’de ilk kez yüzde 100 biyobazlı tutkallarla üretilmiş yonga levha PureBoard’u geliştirerek yaşam alanlarında bir dönüşüm başlatıyor. Formaldehit içermeyen (NAF) yapısı ve biyobazlı tutkal teknolojisiyle öne çıkan yüzde 100 geri dönüştürülebilir bu yenilikçi ürün, çevreye ve insan sağlığına duyarlı yapısıyla dikkat çekiyor.

PureBoard, iklim değişikliğiyle mücadelede etkin rol oynuyor

Kastamonu Entegre’nin çevresel sürdürülebilirliği ön planda tutarak geliştirdiği PureBoard, fosil kaynak kullanımını azaltarak doğal kaynakların korunmasına katkı sağlıyor. Üretimde kullanılan yüzde 100 biyobazlı tutkallar, düşük karbon ayak iziyle, iklim değişikliğiyle mücadelede etkili bir rol oynuyor. Döngüsel ekonomiyi destekleyen bu yenilikçi yonga levha, çevreye duyarlı ve sağlıklı yaşamı tercih edenler için ideal bir seçenek sunuyor. Üretim sürecinde formaldehit kullanılmadığını ve doğal ahşap emisyon seviyesine eşdeğer olduğunu gösteren NAF (No Added Formaldehyde) standardına sahip bu özel yonga levha, geleneksel levhalara kıyasla en düşük emisyon değerlerini sunarak iç mekân hava kalitesini iyileştiriyor. İçeriğinde bulunan yüzde 100 biyobazlı tutkallar sayesinde geleneksel yonga levhalara kıyasla en düşük emisyon seviyesine sahip PureBoard, LEED derecelendirmelerini artırmaya katkıda bulunuyor ve çevre dostu malzeme kullanımı açısından güçlü bir seçenek oluşturuyor.

Her ihtiyaca uygun yenilikçi çözümler

Mobilya üretimi, iç mekân dekorasyonu ve mağaza tasarımları gibi pek çok alanda sürdürülebilirlik gereksinimlerini karşılayan PureBoard, farklı ihtiyaçlara uygun olarak zımparalanmış veya her iki tarafı melamin kaplı dekoratif yüzey seçenekleriyle sunuluyor. 

Ham yonga levha olarak üretilen PureBoard YL (Yonga levha), kuru alanlarda yük taşımayan uygulamalar için ideal bir seçenek sunarken, melamin kaplı yonga levha olarak üretilen PureBoard MFC farklı dekor ve yüzey seçenekleriyle estetik ihtiyaçlara cevap veriyor. Kolay işlenebilir yapısı ve pratik montaj avantajı ile öne çıkan PureBoard, 12 ile 25 mm arasında değişen kalınlıklarda üretilebiliyor. 

Mobilya ve iç mekân tasarımında sürdürülebilir, sağlıklı ve fonksiyonel çözümler sunan PureBoard, döngüsel çözümlere ve biyobazlı ürünlere odaklanarak sektörde yeni bir standart belirliyor. Bu yaklaşımıyla Kastamonu Entegre, çevre dostu üretim anlayışını ön planda tutarken, sektörün geleceğine de yön veriyor.

Okumaya Devam Et

GENEL

Themore Concept’e RDCONF 2024’ten ödül “En İyi Sektör Projesi” ile ilk üçte yer aldı 

Yayınlandı

-

Banyo ve mutfak alanında yaklaşık 40 yıllık tecrübe ve birikimini, son teknoloji ve sistemlerle bugüne taşıyan Themore Concept, IV. Uluslararası Araştırma Geliştirme ve Tasarım Konferansı (RDCONF) 2024’te ilk 3 sıraya girerek “En İyi Sektör Projesi” ödülüne layık görüldü.

Mutfak, banyo, kapı ve tüm dekorasyon ürünleri alanında özgün tasarımlara imza atan Themore Concept, güçlü Ar-Ge ekibiyle gerçekleştirdiği çalışmalarla ödüllendirildi. Ar-Ge ve inovasyona dair çalışmaların paylaşıldığı, bilim ve teknolojinin kesişim noktasında yer alan IV. Uluslararası Araştırma Geliştirme ve Tasarım Konferansı (RDCONF 2024) ilk 3 sıraya girerek “En İyi Sektör Projesi” ödülüne layık görüldü.

“Sürdürülebilir projeler üretmeye devam edeceğiz”

Themore Concept Ar-Ge merkezi olarak elde ettikleri başarının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Themore Concept Ar-Ge Müdürü Oğuzhan Okuşluk,Bu ödül, Ar-Ge’ye verdiğimiz önemin ve yenilikçi çözümlerimizle sektöre sağladığımız katkının bir yansımasıdır. Çalışmalarımızı daha ileriye taşıyarak sürdürülebilir projeler üretmeye devam edeceğiz. Özellikle karbon ayak izimizi azaltmaya yönelik geliştirdiğimiz yenilikçi çözümlerle, çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı öncelikli hedeflerimiz arasında görüyoruz” açıklamasında bulundu. 

“Daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmayı planlıyoruz”

Teknoloji ve inovasyonu iş süreçlerinin merkezine koyduklarının altını çizen Okuşluk, sözlerine şu şekilde devam etti: “Yatırımlarımızı arttırarak küresel pazarda marka bilinirliğimizi genişletmeyi ve yenilikçi çözümlerle fark yaratmayı hedefliyoruz. Bu amaç doğrultusunda, dünya çapında stratejik iş birlikleri kurarak sürdürülebilir ve akıllı tasarımlar konusunda sektöre yön verme gayesindeyiz. Gelişen teknolojilerle entegre projeler üreterek, her geçen gün daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmayı planlıyoruz.”

Okumaya Devam Et

Trendler