GENEL
Warmhaus Dikey Panel Radyatörlerde Estetik ve Performans Bir Arada

Yayınlandı
3 ay önce-
Yazar:
yapiinsaatdergisi
Panel radyatör alanındaki üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük 3, dünyanın ise en büyük 5 firmasından birisi olan Warmhaus panel radyatörde 3.600.000 metretül üretim kapasitesiyle Avrupa standartlarına uygun üretim gerçekleştiriyor. Panel radyatör ürün yelpazesinde farklı seçenekler sunan Warmhaus, Dikey Panel Radyatörlerini kullanıcı ihtiyaç ve beklentilerine göre yeniledi.
Şıklık ve Verimlilik Bir Arada
Warmhaus Dikey Panel Radyatörler kullanıcı ihtiyaç ve beklentilerini bir adım öteye taşıyan yenilikleri barındırıyor. Yeni nesil Warmhaus Dikey Panel Radyatörler, şıklık ve yüksek ısı performansını bir araya getirerek mekanlara estetik ve konfor sunuyor. Sade ve zarif tasarımı ile ev veya ofis gibi yaşam alanlarına modernlik getiriyor. Özellikle yeterli alanı olmayan mekanlar için uzun ve dar yapıları ile yaşam alanlarında yerden tasarruf edilmesini sağlıyor. Warmhaus Dikey Panel Radyatörler farklı tip seçenekleriyle (45mm ve 71mm genişlik) ve değişen yükseklik seçenekleri ile (1600mm-2400mm arasında) her mekana uyum sağlayabiliyor.
Yenilikçi üretim teknolojisi sayesinde yüksek ısı performansına sahip Dikey Panel Radyatörler, 13 bar test basıncı ve 10 bar maksimum çalışma basıncı ile güvenli kullanım sunuyor. Warmhaus mühendisliğinin bir ürünü olan Dikey Panel Radyatörler, minimum enerjiyle maksimum ısıtma sağlıyor. Bu sayede kullanıcılar da enerji tasarrufu yapabiliyor.
Bunları da Beğenebilirsin
GENEL
Akıllı Şehirler: Geleceğin Kentleri Dijital Dönüşümle Şekilleniyor

Yayınlandı
29 dakika önce-
Nisan 21, 2025Yazar:
yapiinsaatdergisi
Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği (ETMD) Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Topak ve Build4U Fuarı Proje Yöneticisi Demet Çataklı Avcu, akıllı şehirlerin sürdürülebilirlik, enerji verimliliği ve teknolojiyle nasıl dönüştüğünü anlatıyor. Türkiye’de akıllı şehir uygulamalarının geldiği nokta, öne çıkan teknolojiler ve sektöre yön verecek Build4U Fuarı’nın sunduğu fırsatlar üzerine kapsamlı bir değerlendirme…
- Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği (ETMD) Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Topak
- Sektörde Akıllı Şehir kavramı ne anlama geliyor? Detaylandırabilir misiniz?
Şehirlerde karşılaşılan problemlere ekonomik, çevre dostu, teknolojik ve insan odaklı yaklaşımlarla çözümler getirilmesi adına gün geçtikçe önem kazanan akıllı şehir kavramı, problemlere getirilen akılcı çözümlerin bir bütünü anlamına geliyor. Sistemlerin geliştirilmesi ve uygulanması için gerekli olan donanım ve yazılım bileşenlerini sağlayan sektörümüzün ise bu konuda önemli bir rolü buluyor. Elektrik-elektronik sektörü, akıllı şehirlerin altyapısını oluşturan en kritik alanlardan biri. Enerji verimliliği, sürdürülebilirlik, ulaşım yönetimi ve çevresel izleme gibi alanlarda gelişmiş teknolojiler kullanılarak daha yaşanabilir şehirler inşa etmek mümkün. Önümüzdeki yıllarda, yapay zekâ, büyük veri ve nesnelerin interneti gibi teknolojilerle akıllı şehir uygulamalarının daha da gelişeceğini ön görüyoruz.
- Akıllı şehirler ile ilgili öne çıkan teknolojiler nelerdir?
Dijitalleşme ve otomasyon sayesinde daha sürdürülebilir ve verimli hale gelen akıllı şehir kavramında; elektrik-elektronik, bilgi teknolojileri ve haberleşme sistemleri kritik rol oynuyor. Nesnelerin İnterneti (IoT), akıllı şehirlerin temelini oluşturan en önemli teknolojilerden biri. Şehir altyapısına entegre edilen akıllı sensörler ve cihazlar, internet üzerinden veri toplayarak analiz edilebiliyor. Bu sayede trafik yönetimi, hava kalitesi izleme, akıllı otoparklar ve enerji tüketim takibi gibi alanlarda kolaylık sağlanıyor.
Enerji yönetimi açısından bakıldığında da akıllı şebekelerin şehirlerin sürdürülebilirliği için önemli bir rolü bulunuyor. Akıllı sayaçlar sayesinde enerji tüketimi gerçek zamanlı olarak takip ediliyor, yenilenebilir enerji kaynaklarının entegre edilmesiyle daha verimli bir elektrik dağıtımı sağlanıyor. Talebe göre elektrik üretimi ve tüketimi optimize edilerek enerji israfının da önüne geçilmiş olunuyor.
Bu teknolojilerle beraber, büyük veri ve yapay zekâ uygulamaları şehir yönetimi adına oldukça önemli. Büyük veri analitiği sayesinde şehirdeki trafik akışı optimize ediliyor, güvenlik sistemleri güçlendiriliyor ve kamu hizmetleri daha etkin hale getiriliyor.
Şehirlerin sürdürülebilirliğini artıran en önemli unsurlardan biri de akıllı bina ve ev sistemleri. IoT destekli akıllı ev teknolojileri, enerji verimliliğini artırıyor, bina otomasyonu sayesinde su ve elektrik tüketimini optimize ediyor.
Çevre yönetimi açısından bakıldığında, sürdürülebilirlik çözümleri şehirlerin iklim değişikliğiyle mücadelesinde kritik rol oynuyor. Hava kirliliği ölçüm sistemleri, akıllı sulama çözümleri ve geri dönüşümü kolaylaştıran akıllı atık yönetimi gibi uygulamalar sayesinde daha yaşanabilir bir çevre oluşturuluyor.
Son olarak, blok zincir (blockchain) teknolojisi akıllı şehirlerde veri güvenliğini sağlamak, şeffaf bir yönetim modeli oluşturmak ve enerji ticareti gibi alanlarda merkeziyetsiz işlemleri mümkün kılmak için kullanılıyor.
Akıllı şehir teknolojileri, şehirlerin daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve verimli hale gelmesini sağlayarak, kent yaşamını kökten değiştirerek geleceğin şehirlerine yön veriyor. Elektrik-elektronik ve bina otomasyonu sektörleri ise akıllı şehirlerin gelişiminde kritik bir rol oynuyor. Akıllı enerji yönetimi, elektrikli araç şarj istasyonları, yenilenebilir enerji entegrasyonu ve akıllı aydınlatma sistemleri gibi çözümler, modern şehirlerin verimliliğini artıran unsurlar arasında. Build4U, bu alanda Türkiye’de düzenlenen ilk kapsamlı fuar olarak sektörde büyük bir boşluğu dolduruyor. Elektrik ve elektronik altyapılarının akıllı şehirlerle entegrasyonu hem enerji tasarrufunu artırıyor hem de karbon ayak izini düşürerek daha sürdürülebilir şehirler inşa edilmesine yardımcı oluyor. ETMD olarak, bu fuarı sektör profesyonelleri ve tüm paydaşlar için büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Akıllı şehir teknolojileri, Türkiye’nin enerji verimliliği hedeflerine ulaşmasında ve şehirlerimizi daha yaşanabilir hale getirmede önemli bir araç. Build4U’nun bu alanda bir ilki gerçekleştirmesi ve sektöre yön vermesi büyük bir kazanım.
- Bu konuda Türkiye hangi noktada bulunuyor?
Türkiye’de akıllı şehirlerle ilgili ilk politika, 2003-2023 Strateji Belgesi kapsamında ele alındı. Bu süreçte, akıllı şehir uygulamalarının altyapısını güçlendirmek ve şehirlerdeki dijital dönüşümü hızlandırmak amacıyla çeşitli stratejik adımlar atıldı. 2015 yılında tematik ve kurumsal stratejiler doğrultusunda bütüncül bir yaklaşımla ele alınarak Yatırım Programı’na alınan akıllı şehir projeleriyle, şehirlerin daha verimli, sürdürülebilir ve yaşanabilir hale getirilmesi hedefleniyor.
Bu doğrultuda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından ulusal bir stratejik vizyon oluşturularak “2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı” yürürlüğe girdi. Türkiye genelinde akıllı şehir projeleri hızla yaygınlaşarak İstanbul, Ankara, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Gaziantep, İzmir, Bursa, Antalya ve Kocaeli gibi büyükşehirlerde kapsamlı uygulamalar geliştirildi.
2024-2030 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında, akıllı şehirlere yönelik toplumsal farkındalığın artırılması, ekonomik kalkınmanın desteklenmesi, yerli ve milli akıllı şehir teknolojilerinin geliştirilmesi, iklim değişikliğiyle mücadelede akıllı şehir çözümlerinin kullanılması ve şehirlerin dirençlilik seviyelerinin artırılması hedefleniyor.
- Build4U Fuarı Proje Yöneticisi Demet Çataklı Avcu
- Build4U Fuarı’nın Akıllı Şehirler alanında sunacağı fırsatlardan bahseder misiniz?
Deutsche Messe Türkiye Ofisi Hannover Messe Sodeks Fuarcılık A.Ş. organizatörlüğünde 4-6 Aralık 2025 tarihlerinde Antalya ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Build4U Fuarımız, sektörün önde gelen kuruluşları ve derneklerinin güçlü desteğiyle hayata geçiriliyor. Fuarımızın ana destecileri arasında ISKAV, DOSİDER, İZODER, İSKİD, TTMD, POMSAD, SOSİAD, ESSİAD, KBSD, MTMD yer alırken ETMD, BEM, ATSO ve BAIB ise önemli destekçilerimiz olarak öne çıkıyor.
Build4U, bina teknolojileri ve malzemeleri endüstrisini uçtan uca kapsayan ve endüstrinin tüm alanlarına ışık tutacak olan Türkiye’de tek olan ve Akıllı şehirler alanında önemli fırsatlar sunmayı hedeflediğimiz fuarımız, akıllı şehir teknolojilerinin geliştirilmesi, uygulanması ve yaygınlaştırılması noktasında büyük bir platform oluşturacak. Akıllı şehirlerle ilgili çözümler geliştiren firmalar, yatırımcılar, kamu ve özel sektör temsilcileri için farklı fırsatlar ve iş birlikleri sağlamak adına fuarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu kapsamda akıllı şehirler alanındaki tüm paydaşları bir araya getiren Build4U Fuarı, katılımcılarının yeni teknolojiler hakkında bilgi sahibi olacağını, iş birliği fırsatları bulacağını ve şehirlerin dijital dönüşümüne katkı sağlayacağını düşünüyorum.
- Fuarın alanında ilk olma özelliği ile ön plana çıkıyor. Bu konu hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Build4U, akıllı şehirler, sürdürülebilir yapı teknolojileri ve enerji verimliliği alanında Türkiye’de düzenlenen ilk kapsamlı fuar olma özelliği taşıyor. Akıllı şehirlerin temel taşları olan akıllı bina sistemleri, yenilenebilir enerji çözümleri, yeşil bina teknolojileri ve dijital altyapılar gibi kritik alanlarda en yenilikçi ürünleri ve çözümleri bir araya getiriyoruz. Bir fuar olmanın ötesine geçen Build4U’nun, aynı zamanda sektöre yön veren bir inovasyon platform olduğunu da söyleyebiliriz. 4, 5 ve 6 Aralık tarihlerinde, Antalya’da, küresel ölçekteki en güncel teknolojileri ve uygulamaları sektör profesyonelleriyle buluşturarak, üreticilerin yenilikçi çözümlerini tanıtmasına sağlayacağız. Akıllı şehir kavramı, dünya genelinde hızla gelişen ve geleceğin şehirlerini şekillendiren bir alan. Türkiye’nin bu dönüşümde önemli bir oyuncu olması için Build4U, yatırımcıları, mühendisleri, şehir plancılarını ve teknoloji geliştiricilerini tek bir çatı altında toplayacak.
Antalya’nın stratejik konumu, gelişmiş altyapısı ve sürdürülebilirlik ile akıllı şehircilik alanındaki öncülüğüyle sektörümüze büyük fırsatlar sağlaması, fuarımızı bu ilde yapmamızın en büyük nedenlerinden biri. Ayrıca Asya Belediye Başkanları Forumu’nda 2025 Yılı Çevre Başkenti olarak seçilen Antalya’nın, yeşil gelecek projeleri ve güçlü ulaşım ağıyla da fuarımızın global anlamda etkisini artıracağına inanıyoruz.
- Sergilenecek ürünler hakkında bilgi verebilir misiniz?
Fuarda akıllı bina ve teknoloji sistemleri ürün grubu, daha akıllı ve verimli şehirler oluşturmak için yenilikçi çözümler sunacak. Enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik odaklı ürünler, şehirlerin karbon ayak izini azaltmaya ve çevre dostu çözümler geliştirmeye katkı sağlayacak. Yeşil bina çözümleri, atık yönetimi ve geri dönüşüm teknolojileri, çevre dostu ve sürdürülebilir yapılar için önemli bir yer tutacak, depreme dayanıklı bina teknolojileri, güvenli ve sağlam yapılar oluşturarak afetlere karşı dayanıklı şehirler inşa edilmesi hedeflenecek. Ayrıca, prefabrik ve modüler yapı teknolojileri, hız ve esneklik sunarak modern yaşam alanlarının oluşturulmasına olanak tanırken, kaliteli ve sürdürülebilir yapı malzemeleri, yapı sektörüne uzun ömürlü ve dayanıklı çözümler sunacak. Tesis yönetimi çözümleri, operasyonel verimlilik, enerji tasarrufu ve güvenliği artıran akıllı yönetim sistemleriyle dikkat çekecek. Yenilikçi Start-Up’lar modern çözümleriyle, sektördeki girişimcilik ruhunu ve teknolojik dönüşümü destekleyecek, akıllı şehirler alanında geleceğe yön veren fikirlerini paylaşacak. Build4U, tüm bu ürün gruplarıyla şehirlerin daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve verimli hale gelmesinin önünü açacak.
Türkiye bir deprem ülkesi. Bu nedenle de kentsel dönüşüm süreçlerinin yalnızca yapı güvenliği açısından değil, aynı zamanda enerji verimliliği, sürdürülebilirlik ve çevresel sorumluluk perspektifinden de ele alınması gerekiyor. Bu doğrultuda, Build4U Fuarı, geleceğin akıllı ve sürdürülebilir şehirlerini inşa etmeye yönelik en yeni teknolojilere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Fuar kapsamında; enerji verimli bina teknolojileri, yeşil binalar, net zero ve karbon nötr tasarımlar, ileri mühendislik çözümleri ile yenilikçi inşaat malzemeleri ve yeni nesil HVAC-R sistemleri ön planda olacak.
Öte yandan, Build4U Fuarı, sektörün geleceğine yön verecek yenilikçi çözümlerin sergilendiği özel alanlarla ziyaretçilere ilham verecek. En son teknolojiler ve sürdürülebilir yapı trendlerinin tanıtılacağı bu alanlarda, enerji verimli malzemelerden akıllı bina sistemlerine kadar geniş bir yelpazede inovatif yaklaşımlar sunulacak. Bununla birlikte, sektörün uzman isimlerinin de katılımıyla düzenlenecek panel ve konferanslar, geleceğin yapı teknolojilerine yeni bir perspektiften bakılacak.
GENEL
Mitsubishi Electric HareME Klima Serisiyle Bu Yaz Konfor ve Tasarrufun Keyfini Çıkarın

Yayınlandı
1 saat önce-
Nisan 21, 2025Yazar:
yapiinsaatdergisi
Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri, yaz yoğunluğu başlamadan mayıs ayında yapılan montajların daha hızlı gerçekleştiğine dikkat çekerken, enerji tasarruflu HareME klima serisiyle de maliyet avantajı sağlıyor. Mitsubishi Electric’in yüksek kalite ve güvenlik standartlarına göre üretilen enerji verimli HareME klima serisi, konfor ve tasarrufu bir arada sunuyor.
Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri, yaz yoğunluğu başlamadan mayıs ayında yapılan klima montajının zaman yönetimi açısından kullanıcıya önemli faydalar sunduğunu hatırlatıyor. Montajı bu dönemde yaptırmak, kullanıcıların servis yoğunluklarından olumsuz etkilenmesini önlerken, aynı zamanda bütçe tasarrufuna da başlamalarını sağlıyor.
Soğutma verimliliğinde A++ seviyesine ulaşan Mitsubishi Electric HareME serisi, “Ekono Soğutma” teknolojisiyle konfor kaybı olmadan hava akımını değiştirerek %20’ye varan enerji tasarrufu sağlıyor. Bu da hem günlük kullanımda hem de uzun vadede enerji verimliliği anlamına geliyor.
Çevre dostu teknoloji ile sürdürülebilir bir geleceğe yatırım
Mitsubishi Electric HareME serisi, enerji tasarrufunun yanı sıra çevreye duyarlı teknolojisiyle de öne çıkıyor. Klimada kullanılan, daha düşük küresel ısınma potansiyeline sahip çevre dostu R32 soğutucu akışkan sayesinde kullanıcılar, sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunuyor. Yüksek performans, düşük enerji tüketimi ve çevreye duyarlı yapısıyla HareME serisi, yaz sıcaklarına hazırlık yaparken akıllı bir tercih sunuyor.
3 yıla ek 7 yıl ile toplamda 10 yıl garanti fırsatı
Kullanıcılar, HareME klimalarda 3 yıla ek olarak, Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri’nin web sitesi üzerinde yer alan linkten[1] kayıt yaptırarak 7 yıl ek garanti ile toplamda 10 yıl garanti fırsatından yararlanabiliyor. Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri, bu sayede müşteri memnuniyetinde standartları yukarı taşırken, kullanıcılarına uzun yıllar boyunca sorunsuz bir iklimlendirme deneyimi sunmayı amaçlıyor.
Gelişmiş filtreleme ve uzaktan yönetim teknolojisi
HareME klimalarda opsiyonel olarak bulunan yüksek performanslı ve etkili V Blocking hava temizleme filtresi kullanılıyor. Teknolojik çalışmaların sonucu olan V Blocking Filtre, yapışan alerjenleri nötralize ediyor ve küf oluşumunu da engelliyor. Ayrıca seride, yine opsiyonel olarak bulunan MELCloud teknolojisiyle de kullanıcılar cep telefonu, tablet ve bilgisayarlarından internetin olduğu herhangi bir yerden klimalarına bağlanıp cihazlarını uzaktan ya da oturdukları yerden yönetebiliyor.
Sessiz performans, maksimum konfor
Sessiz çalışma özeliğine sahip Mitsubishi Electric HareME serisi, yaşam alanlarında huzur ve konforu bir arada sunuyor. İç ünitelerde sadece 21 dB(A) seviyesine kadar düşebilen ses seviyesi sayesinde neredeyse fark edilmeden çalışarak, özellikle gece kullanımı ve dinlenme anları için ideal bir çözüm oluşturuyor. Gürültüsüz, verimli ve şık bir iklimlendirme çözümü arayan kullanıcılar için HareME, dört mevsim ideal bir tercih oluyor.
Küçük alanlarda kolay yerleşim imkânı
Kompakt, sade ve şık tasarımıyla dikkat çeken Mitsubishi Electric HareME, küçük alanlarda bile kolaylıkla konumlandırılabiliyor. Kavisli ön yüzeyi ile estetikten ödün vermeden farklı dekorasyonlara uyum sağlarken, dar yaşam alanlarında konforu maksimize etmeye yardımcı oluyor.
GENEL
Siemens’in Building X Portfolio Manager uygulamasıyla çoklu lokasyonlardaki yapılar için tek kontrol paneli yeterli

Yayınlandı
4 saat önce-
Nisan 21, 2025Yazar:
yapiinsaatdergisi
Siemens’in yeni Building X uygulaması olan Building X Portfolio Manager, tüm binalarda şeffaflık sağlayarak enerji, su, karbon emisyonları, alan, çevre ve daha fazlasını izlemeye olanak tanıyor.
Uygulama, ofisler, fabrikalar, havaalanları, hastaneler, limanlar, alışveriş merkezleri ve daha birçok yapı grubunu yönetmek için kullanılabiliyor ve müşterilere, farklı portföy varlıklarını tek bir uygulama üzerinden yönetme ve izleme imkânı sunuyor. Building X Portfolio Manager, operasyonel verimliliği artırırken sürdürülebilirlik takibi, kapsamlı raporlama, mevzuata uyumluluk ve gerçek zamanlı veri analizleri sağlıyor.
Siemens Smart Infrastructure (Akıllı Altyapılar) Bölümü, Building X Portfolio Manager uygulamasını pazara sunarak işletmeler için bina yönetiminde devrim yaratıyor. Bu gelişmiş yazılım hizmeti (SaaS) uygulaması, gayrimenkul, enerji, sürdürülebilirlik ve operasyon verilerini tek bir akıllı çözümde birleştirmek için tasarlandı. Bu uygulama; sensörler, sayaçlar, Nesnelerin İnterneti (IoT) ve veri havuzlarından topladığı verilerle portföy yönetimini kolaylaştırarak OT (operasyonel teknoloji) ve BT (bilgi teknolojisi) sistemlerini sorunsuz bir şekilde entegre ediyor, portföy yöneticilerinin, danışmanların ve enerji mühendislerinin farklı lokasyonlardaki tüm hizmetleri ve operasyonları eksiksiz bir şekilde görmesini sağlıyor. Buna gerçek zamanlı izleme, otomasyon ve entegre veri yönetimi de dahil oluyor ve enerji, su, sürdürülebilirlik, alan, çevre, otopark ve doluluk gibi bina yönetiminin farklı alanlarında daha isabetli kararlar alınmasına yardımcı oluyor. Siemens Xcelerator platformunun bir parçası olan Building X Portfolio Manager, Yapay Zeka destekli içgörüler, otomasyon ve çapraz portföy yönetimini bir araya getirerek kuruluşların altyapılarını optimize etmelerine, karbon emisyonlarını azaltmalarına ve hızla dijitalleşen dünyada rekabet avantajı elde etmelerine olanak tanıyor.
Siemens Smart Infrastructure, Building X Portfolio Manager uygulamasını piyasaya sürerek işletmeler için bina yönetiminde devrim yaratıyor.
Modüler ve sunucusuz bir yapı sunan Building X Portfolio Manager, büyük şirketlerin veya tesis yönetim firmalarının portföylerini yönetmek için güvenilir bir veri kaynağı işlevi görüyor. Farklı lokasyonlara yayılmış bina filolarına sahip müşteriler tarafından çeşitli kullanım senaryolarında kullanılabiliyor. Ticari binalar, hastaneler, üniversiteler, iş kampüsleri, havaalanları, limanlar ve diğer bina türlerinde uygulanabilir. Bu sayede portföy yöneticileri, hedeflerine ulaşmak için varlıklarını her an izleyebilir, yönetebilir ve optimize edebilir.
Portföy yöneticileri, bina performansını, enerji tüketimini ve varlık kullanımını farklı tesisler genelinde denetleyebilir. Ayrıca, operasyonel verimliliği sağlayabilir, bakım takvimlerini takip edebilir ve enerji ile kaynak kullanımını optimize edebilirler. Karbon emisyonlarını, enerji ve tüketim verileri ile mevzuata uyumluluğu izleyerek kurumsal sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmayı destekler. Aynı zamanda operasyonel maliyetler, finansal getiri ve yatırım planlamasına dair içgörüler sunarak bina performansı iyileştirmeye yardımcı olur. Sonuç olarak, portföy yöneticilerine çoklu lokasyonlardaki varlıkları denetleme, performans kıyaslaması yapma ve veri doğruluğu kontrolleri ile denetime hazır iş akışları oluşturma imkanı sunar.
Siemens Smart Infrastructure Bina İş Birimi CEO’su Susanne Seitz konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Gerçek ve dijital dünyaların kesişim noktasında, müşterilerimize yazılım ve veri odaklı hizmetler sunarak verimliliği, sürdürülebilirliği ve inovasyonu her sektörde yeniden tanımlıyor bu bağlamda binaların dönüşümünü hızlandırıyoruz. Building X Portfolio Manager uygulaması, bu yönde atılmış önemli bir adımdır”.
Building X Portfolio Manager ise gelişmiş Emisyon Raporlama ve ESG (Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) uyumluluğu sayesinde uygulama, kurumsal sürdürülebilirlik hedeflerini desteklemek için üç aylık, altı aylık ve yıllık emisyon denetimlerini gerçekleştirirken, kiracıların kullanımına özel karbon emisyon paylaşımını sunarak şeffaflığı ve hesap verebilirliği artırıyor.
Mevcut Building X uygulama portföyünün bir uzantısı olan Building X Portfolio Manager, farklı veri kaynaklarıyla çalışarak sorunsuz veri toplama sağlarken veri kaynağından bağımsız, modüler ve kolay uygulanabilir bir çözüm sunuyor. Kontrol panelleri, üst düzey yöneticiler, sürdürülebilirlik yöneticileri ve tesis operatörleri gibi farklı kullanıcı gruplarının ihtiyaçlarına göre özelleştirilebiliyor. Siemens, Building X Portfolio Manager uygulamasını 60 ülkede kendisine ait 1300 tesiste kullanıma sunma çalışmalarını sürdürüyor. Uygulama, 2025’in Mayıs ayında pazara sunulacak.
Building X, müşterilerin bina operasyonlarını dijitalleştirmesine, yönetmesine ve optimize etmesine yardımcı olarak sürdürülebilir, otonom ve kârlı varlıklar yaratma yolunda önemli bir adım olarak konumlanan dijital bir bina platformudur. Siemens Xcelerator platformunun bir parçası olan Building X, müşterilerin dijital dönüşümlerini daha kolay, hızlı ve ölçeklenebilir şekilde gerçekleştirmelerini sağlayan açık bir dijital iş platformudur.
Son Yazılar
- Akıllı Şehirler: Geleceğin Kentleri Dijital Dönüşümle Şekilleniyor Nisan 21, 2025
- Mitsubishi Electric HareME Klima Serisiyle Bu Yaz Konfor ve Tasarrufun Keyfini Çıkarın Nisan 21, 2025
- Siemens’in Building X Portfolio Manager uygulamasıyla çoklu lokasyonlardaki yapılar için tek kontrol paneli yeterli Nisan 21, 2025
- İSRA HOLDİNG’DEN BAŞAKŞEHİR’E PERAKENDE ADASI, AĞRI’YA KARMA PROJE Nisan 21, 2025
- BORUSAN CAT, PAUS İLE BAYİLİK ANLAŞMASI İMZALADI Nisan 18, 2025
- DYO GAZİRAY Projesi’yle toplumsal yatırımlarını sürdürüyor Nisan 18, 2025
- Konut satışlarında artış devam ediyor, reel fiyatlar düşüyor Nisan 18, 2025
- Vaillant ISH Fuarında Yeni Isı Pompası Portföyünü Tanıttı Nisan 18, 2025
- ALARKO HOLDİNG BİST SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK 25 ENDEKSİ LİSTESİNDE YERİNİ ALDI Nisan 18, 2025
- KONUTDER ‘İstanbul’da Gelecek 10 Yıllık Konut Stratejisi Raporu’nun Yenisini Açıkladı: “İstanbul’un Her Yıl Ortalama 122 Bin Yeni Konuta İhtiyacı Var” Nisan 18, 2025
- REHAU’dan Yüzey Isıtma ve Soğutma Sistemleri İçin Yenilikçi Çözüm Nisan 18, 2025
- BORUSAN CAT TÜRKİYE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNE UĞUR TARIK GÜL ATANDI Nisan 18, 2025
- Yalıtım, iç ortamda oluşan nem ve rutubet risklerini minimuma indiriyor Nisan 17, 2025
- Creavit Türkiye, Responsible® Programına Kabul Edildi! Nisan 17, 2025
- Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri, “Değişimin Yüzü Sensin” mottosuyla iş ortaklarıyla buluştu Nisan 17, 2025
Trendler
- RÖPORTAJ10 ay önce
“İklimlendirme Sektöründe Kullanıcıların Daha İyi Bir Yaşam Sürmelerine Yardımcı Olacak Yeniliklere Öncülük Etmeyi Sürdüreceğiz”
- GENEL11 ay önce
Alarko Carrier, 11 Yıldır İhracatta Zirvenin Sahibi!
- GENEL12 ay önce
Sika Yapı Kimyasalları, Deprem ile İlgili Bilinçlendirme Projesine devam ediyor
- GENEL12 ay önce
Enerji verimliliğinin yolu ısı yalıtımından geçiyor
- SEKTÖREL12 ay önce
Doka Türkiye, 17-20 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yılın merakla beklenen TurkeyBuild Fuarı’na katılım sağlayacak
- GENEL9 ay önce
Irak Kalkınma Yolu ile yıllık 5 milyar dolarlık potansiyel
- GENEL9 ay önce
İzocam’dan evinizin ısısını yaz-kış dengede tutan yalıtım çözümleri!
- GENEL9 ay önce
Bosch, Johnson Controls ve Hitachi’den konut ve hafif ticari iklimlendirme işini satın alıyor