GENEL
Yavuz Işık, Yeniden Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Seçildi

Yayınlandı
2 gün önce-
Yazar:
yapiinsaatdergisi
Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için 37 yılı aşkın süredir uğraş veren Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 12 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirdiği 38. Olağan Genel Kurulunda yeni Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerini seçti. İstanbul’da yapılan Genel Kurulda seçilen yeni Yönetim Kurulu, Yavuz Işık’ı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçti.
Türkiye Hazır Beton Birliğinin (THBB) yeni Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerinin seçildiği 38. Olağan Genel Kurul Toplantısı 12 Nisan 2025 tarihinde THBB’nin İstanbul Kavacık’taki merkez binasında yapıldı. Genel Kurulda konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Türkiye Hazır Beton Birliğinin hazır beton sektörüne yön vermesinin yanı sıra ülkemizi ulusal ve uluslararası bütün platformlarda başarıyla temsil eden çok önemli sektörel bir kuruluş olduğunu ifade ederek “Ülkemizin en köklü sektörel kuruluşlarından biri olan Birliğimiz, 37 yıldır sektörün gelişimi için var gücüyle çalışmaktadır.” dedi.
2024 yılında en yüksek büyüme yüzde 9,3 ile inşaat sektöründe yaşanmıştır
Konuşmasında 2024 yılını değerlendiren THBB Başkanı Yavuz Işık, “Türkiye ekonomisi 2024 yılı genelinde yüzde 3,2 büyümüştür. Bu oran pandemiden sonraki en düşük büyüme hızı olup, önceki yılların ortalamasının altındadır. 2023 yılında 1,13 trilyon dolar olan ülkemiz millî geliri, 2024 yılında 1,32 trilyon dolar ile tarihi yüksek bir seviyeye yükselmiştir. Ekonomide büyüme yüzde 3,2 iken, dolar bazında Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın yüzde 17 artmasının nedeni Türk lirasının önceki yıla göre reel olarak değerlenmesidir. 2024 yılı genelinde en yüksek büyüme, yüzde 9,3 ile inşaat sektöründe, en düşük büyüme ise binde 5 ile sanayi sektöründe yaşanmıştır.” diye konuştu.
İnşaat sektöründeki gelişmelere değinerek konuşmasına devam eden THBB Başkanı Yavuz Işık, “İnşaat, tüm sektörler arasında 2018-2022 arasında en düşük performansa sahip olan sektör konumundadır. Sektörün üretimi neredeyse beş yıl boyunca gerilemiş, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’daki payı yüzde 8,5’ten yüzde 4,9’a inmiştir. 2023 yılından itibaren bunun terse dönmeye başladığını görmekteyiz, bu süreçte Kahramanmaraş depremleri sonrası yeniden inşa çalışmalarının ciddi bir etkisi bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.
İpotekli satışların oranı yükselmeden inşaatta gerçek bir canlılık yaşanmayacaktır
Konut satış verilerine dikkat çeken THBB Başkanı Yavuz Işık, “2025 yılı ilk 2 ayında konut satışları geçen yılın aynı döneminin yüzde 29 üzerinde görünmektedir. İpotekli satışlarda aynı dönemde yüzde 127’lik bir artış var ki, bu husus bizim için önemlidir ancak hâlâ ipotekli satışların payı toplamın içinde yüzde 15 gibi düşük bir orandadır. Bu oran yükselmeden inşaat sektöründe gerçek bir canlılığın yaşanması olası görünmemektedir.” dedi.
Konut fiyatlarının yeniden yükselişe geçeceğini düşünen tüketici konuta yönelmektedir
Geçen yılın son çeyreğinden bugüne devam eden bu hareketliliğin nedeninin görece düşük kalan konut fiyatları olduğunun altını çizen THBB Başkanı Yavuz Işık, “Merkez Bankası tarafından açıklanan 2025 şubat ayı verilerinde yeni konut fiyatları yıllık bazda ülke genelinde yüzde 33,5 artmıştır. 2022 ve 2023 yıllarında 3 haneli olan artış hızı, 2024 yılının haziran ayında yüzde 50’lere gerilemiş, son 2 aydır ise yüzde 33 bandında devam etmektedir. Enflasyonun altında kalan fiyat artış hızı ile konut fiyatları hala cazip görünmektedir. 2025 yılında devam etmesi beklenen faiz indirimleri sonrasında konuta olan talebin artacağı ve bu nedenle de konut fiyatlarının yeniden yükselişe geçireceğini düşünen tüketici konuta yönelmektedir.” diye konuştu.
Dolara yatırımın alternatifi konut olmaya devam etmelidir
İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisi için önemli olduğunda dikkat çeken THBB Başkanı Yavuz Işık, “Türkiye ekonomisinin en önemli sorunu dolarizasyondur. Faiz düzeyinin enflasyonun altına inmesi durumunda dolarizasyon riski yeniden gündeme gelmektedir. Yani elinde parası olan vatandaş faizden reel anlamda kazanamayınca, her zamanki alışkanlığına dönerek dolara yönelebilir. Bunun çözümü ise inşaat sektöründedir. Nasıl ki son dönemde konuta bir yöneliş varsa, insanlar konutu bir yatırım aracı olarak görüyorlarsa, dolara yatırımın alternatifi konut olmaya devam etmelidir. Ekonomi yönetimi, konut ve inşaat sektörünü “alternatif yatırım aracı” olarak politikalarına dâhil ederse, bundan yalnızca inşaat sektörü değil tüm ülke ekonomisi kazançlı çıkacaktır. Dolara yönelecek likidite konuta gidecek, bu bir yandan kuru dengede tutarken aynı zamanda ekonominin çarklarını döndürecektir.” dedi.
Türkiye, hazır beton üretiminde Avrupa liderliğini sürdürüyor
Türkiye Hazır Beton Birliği ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Yavuz Işık, her yıl Hazır Beton Sektör Raporu hazırladıklarını ifade ederek, “Sektörümüz, 2023 yılı verilerine göre 200 milyar Türk Lirası cirosu, 45 bini aşan istihdam hacmi ve yıllık 119 milyon metreküplük üretimiyle, inşaat sektörüne ve buna bağlı olarak ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. 2024 yılında ise 130 milyon metreküp tahmini üretim ile tüm zamanların rekoru kırılmıştır. İnşaat sektörünün en temel kolu olan sektörümüz bu üretim hacmiyle, Avrupa’da liderliğini sürdürmektedir.” şeklinde konuştu.
İnşaat ve hazır beton sektörü BETON 2025’te buluşacak
Sektörün geleceğine yön vermek, en yeni teknolojileri keşfetmek ve iş birliklerini güçlendirmek adına düzenledikleri etkinlikleri paylaşan THBB Başkanı Yavuz Işık, konuşmasına şöyle devam etti: “Birliğimizin TG Expo organizatörlüğünde düzenlediği, “BETON 2025 Hazır Beton Fuarı ve Zirvesi” çalışmalarına başladık. 12-15 Kasım 2025 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 9, 10 ve 11’inci salonlarda düzenleyeceğimiz BETON 2025 Fuarı’nda inşaat, hazır beton, çimento ve agrega sektörleri ile ilgili son teknolojik ürünler, araç, makine ve ekipmanlar, hizmet ve donanımlar sergilenecektir. Fuarımız, ekonominin lokomotifi inşaat ve onun en temel kolu hazır beton ile ilgili sektörlerden 100’ün üzerinde katılımcısı ile Avrupa, Asya, Afrika ve Orta Doğu’dan 3.000’i yabancı olmak üzere toplamda 12.000’den fazla sektör profesyonelini ağırlayacaktır.”
Fuarla eş zamanlı olarak bir Zirve düzenleyeceklerini ifade eden THBB Başkanı Yavuz Işık, “BETON 2025 Zirvesi, inşaat, hazır beton ve ilgili sektörlerin nabzını tutarak yön verecektir. Fuar süresince yapılacak Zirve’de, çeşitli temalar altında ekonomi, sürdürülebilirlik, düşük karbon, döngüsel ekonomi, inovasyon ve dijitalleşme başta olmak üzere sektörümüzü ilgilendiren konularda uzman konuşmacıların ve moderatörlerin yer alacağı toplantılar düzenlenecektir. İnşaat, hazır beton ve ilgili tüm sektörleri aynı çatı altında buluşturacak olan BETON 2025 Fuarı ve Zirvesi’ne, ilgili tüm firma yetkililerini katılmaya ve sektördeki son gelişmeleri takip etmeye davet ediyorum.” dedi.
Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri | |
Yiğit Hazır Beton San. Tic. Ltd. Şti. | Yavuz Işık |
İnciler İnş. Tic. ve San. AŞ | Halit İnci |
Albayrak Beton San. ve Tic. AŞ | Erdal Albayrak |
Akçansa Çimento San ve Tic. AŞ | İlker Koç |
Atılım İnşaat Tekstil ve Tic. AŞ | Umut Danış |
Batıbeton San. AŞ | Erdem Öz |
Beton-taş Hazır Beton San. ve Tic. Ltd. Şti. | İrfan Kadiroğlu |
Çimbeton Hazırbeton ve Pref. Yapı El. San Tic. AŞ | A. Doğukan Demir |
Kafkas İnşaat Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. | Ali Kemal Çelik |
Kibsaş Karadeniz İnş. ve Beton San. Tic. AŞ | Şenol Üçüncü |
Miltaş Beton ve İnş. Mad. San. Tic. AŞ | Adem Genç |
Nuh Beton AŞ | R. Onurhan Kiçki |
Onur İnş. Malz. San. ve Tic. AŞ | Mehmet Ali Onur |
Oyak Çimento Fabrikaları AŞ | Erhan Turan |
Safi Beton Üretim ve Ticaret AŞ | Ali Fuat Yazıcı |
Türkiye Hazır Beton Birliği Denetim Kurulu Üyeleri | |
Çimsa Çimento San. ve Tic. AŞ | Ali Ergölen |
Limak Çimento San. Tic. AŞ | Kemal Kayı |
Orbetaş Beton San. İnş. Taah. ve Tic. AŞ | Ender Kırca |
Bunları da Beğenebilirsin
GENEL
BORUSAN CAT, PAUS İLE BAYİLİK ANLAŞMASI İMZALADI

Yayınlandı
4 saat önce-
Nisan 18, 2025Yazar:
yapiinsaatdergisi
Borusan Grup şirketlerinden Borusan Cat, madencilik ve tünelcilik alanında
iş makineleri üreten Almanya menşeli PAUS firmasıyla sözleşme imzaladı. Borusan Cat, Türkiye, Kırgızistan, Gürcistan ve Azerbaycan pazarlarında PAUS’un bayiliğini yapacak.
“Daha İyi Bir Dünya İçin Çözüm Üretiriz” şirket amacı ile operasyonlarını Türkiye’nin yanı sıra Kafkasya ve Orta Asya’da sürdüren Borusan Cat, Alman iş makinesi markası PAUS ile Türkiye, Kırgızistan, Gürcistan ve Azerbaycan pazarlarını kapsayan bir bayilik anlaşması imzaladı.
Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Bauma 2025 Fuarı’nda duyurulan iş birliğiyle
Borusan Cat, müşterilerine madencilik ve tünelcilik sektörlerinde iş makinesi ve özel ekipmanların yanı sıra yedek parça ve servis hizmetleri sunacak.
Müşterileriyle sürekli ve yakın temas halinde çalışarak ihtiyaçlarını anlamayı ve en uygun çözümleri sunmayı amaçlayan PAUS, “Önemsiyoruz” mottosuyla çalışıyor. 1968 yılında kurulan şirket, 50 yılı aşkın süredir inşaat makineleri, endüstriyel araçlar, kaldırma teknolojisi araçları ile yer altı madenciliği makineleri geliştiriyor, tasarlıyor ve üretiyor. Bu iş birliğiyle Borusan Cat, yer altı madenciliği ve tünelcilik alanlarında faaliyet gösteren müşterilerine özel çözümler sunarak, bölgedeki güçlü konumunu daha da pekiştirmeyi hedefliyor.
GENEL
DYO GAZİRAY Projesi’yle toplumsal yatırımlarını sürdürüyor

Yayınlandı
4 saat önce-
Nisan 18, 2025Yazar:
yapiinsaatdergisi
DYO, Türkiye’nin dördüncü büyük banliyö hattı olan GAZİRAY Projesi’ne, raylı sistemler için geliştirdiği güvenlik ve dayanıklılık standartlarına uygun EN 45545-2 sertifikalı boyalarıyla değer katıyor. Yenilikçi boya çözümleriyle projeye katkı sağlayan DYO, ulaşım altyapısının güçlendirilmesine yönelik toplumsal yatırımını sürdürüyor.
DYO Boya, Milli Banliyö Tren Seti Projesi kapsamında Türkiye’nin dördüncü büyük banliyö hattı olan GAZİRAY Projesi’ne destek oluyor. Raylı sistemler için geliştirdiği güvenlik ve dayanıklılık standartlarına uygun EN 45545-2 sertifikalı boyalarıyla, toplumsal yatırımını sürdürüyor. Safkar Firması’yla gerçekleştirdiği iş birliğiyle DYO, GAZİRAY Projesi’ne zorlu koşullara karşı dayanıklığı yüksek DYO boyalarıyla uzun ömürlü koruma sağlıyor.
Güvenli ve modern bir yolculuk deneyimi
İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Türkiye’nin dördüncü en büyük banliyö hattı olarak hayata geçirilen ve ilk seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilen GAZİRAY Projesi, bölgenin ulaşım altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor. Proje kapsamında toplamda 32 araçtan oluşan 8 adet banliyö tren seti üretilecek. Her bir tren seti, saatte 90 kilometre işletme hızıyla yolcu taşıyacak şekilde tasarlandı. İkisi sürücü kabinli olmak üzere dört araçtan oluşan bu setlerin her biri, 206’sı oturan toplamda bin yolcu kapasitesine sahip olacak.
DYO’nun raylı sistemler için geliştirdiği ürünler, dayanıklılığının yanı sıra yolcu güvenliğini de ön planda tutuyor. GAZİRAY Projesi’nde kullanılan EN 45545-2 sertifikalı boyalar, yangına karşı yüksek direnç göstererek güvenli bir yolculuk deneyimi sunuyor.
GENEL
Konut satışlarında artış devam ediyor, reel fiyatlar düşüyor

Yayınlandı
4 saat önce-
Nisan 18, 2025Yazar:
yapiinsaatdergisi
KPMG Türkiye’nin ülkemizde inşaat ve gayrimenkul sektörlerinin 2024 yılı 4. çeyrek durumunu ortaya koyan raporuna göre Türkiye genelinde konut satışları yaklaşık 530 bin adet ile bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 62,9’luk artış gösterirken, 2024 Aralık ayında alt kırılımdaki ipotekli satışlar ve ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre sırasıyla yüzde 285,3 ve yüzde 55,7 arttı.
KPMG Türkiye tarafından hazırlanan “İnşaat ve Gayrimenkul Sektörel Bakış Raporu” 2024 yılı 4. çeyrek rakamlarına göre Türkiye inşaat sektöründe faaliyet göstermekte olan şirketlerin yüzde 58,4’ü faaliyetlerini kısıtlayan herhangi bir faktörün olmadığını açıkladı. Kısıtlayıcı unsurlara bakıldığında finansman sorunları ortalama yüzde 31,6 seviyesindeki payıyla girişimleri sınırlayan birincil faktör olurken gelen talep yetersizliği de 2024 yılı 4. çeyrekte yüzde 18,0’lık ortalamaya sahip olarak önceki dönemlerde olduğu gibi faaliyetleri kısıtlayan faktörlerdeki sırasını korudu.
Türkiye’de inşaat maliyet endeksi alt kırılımları ele alındığında ise 2024 Aralık ayında işçilik ve malzeme endeksleri bir önceki aya kıyasla sırasıyla yüzde 1,29 ve yüzde 0,41 arttı. Çeyreklik ortalamalara bakıldığında, inşaat maliyet endeksindeki değişim, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 45,9 azalarak 4. çeyrekte yüzde 36 olarak gerçekleşti.
Raporla ilgili değerlendirmede bulunan KPMG Türkiye İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü Lideri Savaş Görkem Yapan, “2024 yılının son çeyreği, inşaat ve gayrimenkul sektöründe dinamiklerin hızla değiştiği bir döneme işaret ediyor. Konut satışlarındaki artış, özellikle ipotekli satışlardaki dikkat çekici yükseliş ve konut kredisi kullanımındaki genişleme, talebin canlılığını ortaya koyarken, reel bazda düşen konut fiyat endeksi sektörün karşı karşıya olduğu zorlukları da açıkça gözler önüne seriyor. Öte yandan, AVM metrekare ciro verimliliğinde süregelen artış, perakende tarafında olumlu bir eğilime işaret ederken, inşaat maliyet endeksindeki gerileme de sektöre bir nebze nefes alma imkânı tanıyor. Ancak finansmana erişimde yaşanan güçlükler ve talep yetersizliği gibi yapısal sorunlar, sektörde kalıcı iyileşme için bütüncül politikalara ve stratejik desteklere ihtiyaç duyulduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.” dedi.
Konut satışlarında artış devam etti
2024 yılı 4. çeyrekte Türkiye genelinde konut satışları 530,8 bin adet ile bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 62,9’luk artış gösterirken, 2024 Aralık ayında alt kırılımdaki ipotekli satışlar ve ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre sırasıyla yüzde 285,3 ve yüzde 55,7 arttı. 2024 yılında, Türkiye genelinde konut satışları toplamda 1,5 milyon seviyesinde kaydedildi. Bir önceki dönemdeki sonuçlara paralel olarak 2024’ün 4. çeyreğinde de İstanbul 86,3 bin adet ile Türkiye genelinde en çok konut satışı yapılan şehir oldu, İstanbul’daki satışları yaklaşık 49 bin adet ile Ankara ve yaklaşık 29 bin adet ile İzmir takip etti.
Türkiye’de Aralık 2024 sonu itibarıyla 158,46 seviyesinde seyreden konut fiyat endeksi 2023 yılının aynı ayına göre nominal bazda yüzde 29,4 arttı. Endeksin Şubat 2024 itibarıyla negatife dönen reel bazlı değişimi ise bu trendine devam etti ve 2024 yılının aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,4’lük düşüş gösterdi.
AVM’lerde metrekare ciro verimliliği artıyor
Türkiye genelinde 2024 yılı 4. çeyrek itibarıyla aktif faaliyet gösteren AVM sayısı 446 olarak kaydedilirken toplam kiralanabilir alan 14,1 milyon m²’ye ulaştı. Hâlihazırda toplam kiralanabilir alan stokunun yaklaşık yüzde 38,5’i ise İstanbul’da bulunuyor. İnşaatı tamamlanması planlanan 10 AVM ile birlikte toplam sayının 456’ya erişmesi beklenirken perakende yoğunluğu ülke genelinde 1.000 kişi başına 166 m² olarak kaydedildi. Öte yandan Türkiye genelinde ciro endeksleri kapsamında, bu dönemde de endeksin artış trendi içerisinde olduğu gözlemlendi. AVM metrekare ciro verimlilik endeksi, 4. çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 49,6’lık nominal artış kaydetti.
Otel doluluk oranları geriledi
Rapora göre İstanbul‘da bulunan konaklama tesisleri doluluk oranları, 4. çeyrekte ortalama 56 seviyesindeki oranla bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla artış göstermiş olup, Antalya Bölgesi’nde ise bu dönemdeki doluluk oranı, dönemsel iklim şartları neticesinde yaklaşık yüzde 49 seviyelerinde kaydedildi. Türkiye genelinde otel doluluk oranları, bir önceki çeyreğe oranla azalarak 4. çeyrekte ortalama yüzde 43,3 seviyesinde gerçekleşti. Yılın tamamına bakıldığında Türkiye genelinde İstanbul’da, Antalya Bölgesi’nde ve Ankara’daki işletme ve basit belgeli konaklama tesisleri doluluk oranları sırasıyla yüzde 49,3, yüzde 54,8, yüzde 61,2 ve yüzde 41,3 oldu. Bu çeyrekte toplam turizm geliri 13,8 milyar dolar ve ziyaretçi kişi başı ortalama harcama ise 981 dolar olarak kaydedildi.
Son Yazılar
- BORUSAN CAT, PAUS İLE BAYİLİK ANLAŞMASI İMZALADI Nisan 18, 2025
- DYO GAZİRAY Projesi’yle toplumsal yatırımlarını sürdürüyor Nisan 18, 2025
- Konut satışlarında artış devam ediyor, reel fiyatlar düşüyor Nisan 18, 2025
- Vaillant ISH Fuarında Yeni Isı Pompası Portföyünü Tanıttı Nisan 18, 2025
- ALARKO HOLDİNG BİST SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK 25 ENDEKSİ LİSTESİNDE YERİNİ ALDI Nisan 18, 2025
- KONUTDER ‘İstanbul’da Gelecek 10 Yıllık Konut Stratejisi Raporu’nun Yenisini Açıkladı: “İstanbul’un Her Yıl Ortalama 122 Bin Yeni Konuta İhtiyacı Var” Nisan 18, 2025
- REHAU’dan Yüzey Isıtma ve Soğutma Sistemleri İçin Yenilikçi Çözüm Nisan 18, 2025
- BORUSAN CAT TÜRKİYE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNE UĞUR TARIK GÜL ATANDI Nisan 18, 2025
- Yalıtım, iç ortamda oluşan nem ve rutubet risklerini minimuma indiriyor Nisan 17, 2025
- Creavit Türkiye, Responsible® Programına Kabul Edildi! Nisan 17, 2025
- Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri, “Değişimin Yüzü Sensin” mottosuyla iş ortaklarıyla buluştu Nisan 17, 2025
- Bien’de Üst Düzey Atama: Tuna Tümer Bien Banyo Grup Genel Müdür Yardımcısı Olarak Göreve Başladı Nisan 17, 2025
- Baharın enerjisi Günsan Elektrik ile yaşam alanlarında Nisan 17, 2025
- Akçansa, 2024 Entegre Faaliyet Raporu’nu Yayınladı Nisan 17, 2025
- Üsküdar Amerikan Lisesi Otis Made to Move Communities™ Yarışmasında EMEA Birincisi Oldu Nisan 16, 2025
Trendler
- RÖPORTAJ10 ay önce
“İklimlendirme Sektöründe Kullanıcıların Daha İyi Bir Yaşam Sürmelerine Yardımcı Olacak Yeniliklere Öncülük Etmeyi Sürdüreceğiz”
- GENEL11 ay önce
Alarko Carrier, 11 Yıldır İhracatta Zirvenin Sahibi!
- GENEL12 ay önce
Sika Yapı Kimyasalları, Deprem ile İlgili Bilinçlendirme Projesine devam ediyor
- GENEL12 ay önce
Enerji verimliliğinin yolu ısı yalıtımından geçiyor
- SEKTÖREL12 ay önce
Doka Türkiye, 17-20 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yılın merakla beklenen TurkeyBuild Fuarı’na katılım sağlayacak
- GENEL9 ay önce
Irak Kalkınma Yolu ile yıllık 5 milyar dolarlık potansiyel
- GENEL9 ay önce
İzocam’dan evinizin ısısını yaz-kış dengede tutan yalıtım çözümleri!
- GENEL9 ay önce
Bosch, Johnson Controls ve Hitachi’den konut ve hafif ticari iklimlendirme işini satın alıyor